Kādreiz kaut kā nelāgi izrāvu no Dienas ēdieniem Kaira kartupeļu picas recepti- atstāju sev tikai sastāvdaļu sarakstu. Turklāt tunča-dārzeņu pildījums man nebija vajadzīgs, taču bija uz tās lapas arī mīklas sastāvdaļas. Bez jebkāda gatavošanas apraksta, bet nu- viss sanāca. Neizslēdzu, starp citu, ka var neizmantot olu.
Vajag:
300 g vārītu kartupeļu
1 ola
50 g miltu (man- pilngraudu, parupji)
40 g kartupeļu miltu (nav ne jausmas- kas tie ir, aizstāju ar iepriekšminētajiem miltiem)
pipari, sāls
*vēl pieliku sauju sēkliņu
Gatavošana: rūpīgi sastampāt kartupeļus, pielikt visu pārējo kamēr blīva, pie rokām nelīpoša mīkla. Atstāt uz kādu pusstundu. Savelt bumbiņas, izvelntnēt picas pamatnes- ne pārāk plānas.
Likt 180 C uz 10 minūtēm tad virsū- pildījumu un līdz gatavībai.
Es gatavoju bērnam ar tomātu mērci un sieru, sev- ar papriku un sieru, citā dienā- bērnam ar salami, sev- ar sēnēm. Gatavoju uzreizi daudz tāpēc vairākas pamatnes sasaldēju, pie vajadzības neatsaldējot pildījumu virsū- un krāsnī.
Un pie picas vēl pavasara salāti. Elementāri, ātri, svaigi.
Vajag: salātu lapas, redīsi, tomāti-čeriji, Trikātas sniega bumbas, piparmētru un timiāna lapiņas sāls-pipari-eļļa.
Gatavošana: salātus saplucināt redzīsus sagriezt tomātus pārgriezt, Sniega bumbas salauzt, visu sajaukt.
Man tak domāt, ka kartupeļu milti arī ir kartupeļu milti, jebšu stērķele, jebšu kartupeļu ciete :)
AtbildētDzēstāā, bet kāpēc tad neuzrakstīja "ciete"? Nu labi, nav svarīgi, vēl jo vairāk- man liekas, pilngraudu milti labāk iederās:)
DzēstJaa, es arii domaju, ka kartupelu milti ir taa, kaa Daiga raksta. Nu, tie, kurus var druscin iebeert gumijas cimdos, lai vieglak varetu uzvilkt un novilkt. :)
AtbildētDzēstSalati izskatas tik garshiigi un svaigi!
Ieva
paldies! Vēl jau nav nekādu normālu izejvielu, vienu reizi vietējos redīsus pirku:) Pāris nedēļas līdz pirmajiem zaļumiem.
Dzēst