otrdiena, 2012. gada 17. jūlijs

dzīve šokolādē

Lūk, vēl viena draudzenes Ievas recepte. Pati nekad neesmu cepusi braunijus- dīvaini. Un šī būs arī mana pirmā mēģinājuma recepte. Tālākais teksts un bildes- Ievas, es tik iekopēju.

Brownies jeb brūnītes
Recepte no amerikāņu žurnāla GLAMOUR, 2004.gada februāra numura. Redakcijā esot veikts konkurss, lai atrastu vis, vislabāko brūnīšu recepti. Uzvarēja šī, un žurnālā tā publicēta ar nosaukumu „The Ultimate Brownie”.
Vajag:
200 g sviesta + vēl drusciņ cepamtrauka ietaukošanai
2 ĒK olīveļļas
230 g tumšas šokolādes
4 olas
½ TK sāls
1 glāzi* cukura
1 glāzi brūnā cukura (mērot cukuru pieblīvēt)
¼ TK kanēļa
2 TK vaniļas cukura (oriģinālā bija 2 ĒK)
1-2 ĒK stipras kafijas, ja ir vēlēšanās
1 glāze miltu
*1 glāze = 250ml
Gatavošana:
Uzsildīt cepeškrāsni uz 175 C. Ar sviestu izsmērē cepamo formu. Sagatavo karsta ūdens peldi – uz mazas uguns uzliek lēzenu katlu, ielej vārošu ūdeni, tad tajā ieliek mazāku katliņu. Mazajā katliņā liek kausēties sviestu, olīveļļu un šokolādi. Ik pa laikam apmaisa, kamēr viss izkusis. Mazo katliņu noliek malā drusku padzist.
Ja ir vēlēšanās, uzvāra krūzīti stipras kafijas. Brūnītes pēc kafijas negaršos, bet kafija palīdzot atraisīties šokolādes garšai.
Palielākā bļodā sakuļ olas ar sāli, cukuriem, kanēli un vaniļas cukuru. Pieliek 1-2 ĒK uzvārītās kafijas. Klāt piemaisa šokolādes-sviesta maisījumu. Tad iemaisa miltus, tikai tik, lai milti vairs nav redzami.
Mīklu ielej formā un cep aptuveni 50 minūtes.
Receptē rakstīts, ka sagriezt vajag tikai tad, kad brūnītes pilnībā atdzisušas. Tad sanāks tādas kārtīgākas rūtiņas, bet arī karstas var griezt ar siltu nazi. Atdzisušas brūnītes glabā slēgtā traukā (vai uzliek tam pašam cepamajam traukam pārtikas plēvi) istabas temperatūrā, līdz četrām dienām.
Komentāri un iespaidi:
Šo brūnīšu viducis ir tik krēmīgs un „mitrs”, un tāds tas saglabājas arī vairākas dienas pēc cepšanas. Noteikti var cept dienu, divas iepriekš. Man labāk garšo atdzisušas. Domāju, ka droši var samazināt abu cukuru daudzumu, katru par kādiem 50ml, t.i. ņemt nepilnas glāzes. Variācijai pielikt krietnu sauju drusku sasmalcinātu valriekstu.

3 komentāri:

  1. Ai, tieši šodien vienā no Rīgas veikaliem noskatījos un nobrīnījos par Braunijiem.... tagad zināšu un varbūt arī pagatavošu... Paldies Tev!

    AtbildētDzēst
  2. Mm, ļoti, ļoti labs. Samulsināja gan nelielais miltu daudzums un šķidrā mīkla, taču nenobijos, un rezultāts ir izcils. Un rieksti noteikti nenāk par sliktu. Paldies! :)

    AtbildētDzēst
  3. Ieva - super, prieks dzirdēt!:) Vienmēr interesanti uzzināt, kā citiem sanācis. Paldies, ka padalījies!
    Sandra, japp, man arī ir tādas lietas, kuras kaut kur ieraugu un tad gribu pamēģināt. Bet kamēr līdz tam tieku ... :)
    Ieva

    AtbildētDzēst