Un es atkal pāriešu uz sviestmaizēm:)
Bet pagaidām- šodienas vakariņas-
Pildītā veģetārā paprika
Recepte- cookschool.ru, Tamara
Vajag:6 lielas baltās paprikas*, nogriezt cepurīti, izgrebt-nomazgāt;
0,5 gl rīsu (man- basmati)
2 palieli burkāni, sarīvēt
pusbunte diļļu, sakapāt
1 liels sīpols, sīki sagriezt
3-4 daiviņas ķiploka, sīki sagriezt
250 ml kārba konservētu grieztu tomātu vai tomātu sulas
1 ĒK eļļas apcepšanai, sāls-pipari
Gatavošana:
Izvārīt rīsus pusi no instrukcijas laika, noskalot aukstā ūdenī.
Apcept sīpolus un burkānus dažas minūtes, kamēr nedaudz zeltaini, pielikt ķiplokus. Sajaukt ar rīsiem, zaļumiem, pievienot sāli-piparus. Blīvi sapildīt paprikas, salikt nelielā katliņā, pārliet ar tomātiem, sautēt kādas 40 minūtes (sekojiet, lai tomāti neiztvaiko, varbūt vēl jāpielej šķidrums).
Komentāri: *citas paprikas ir lielākas, vajadzēs vairāk pildījuma.
Eton mess saldējums
Vajag:
samaltas zemenessaldināts maskarpones siers (cik salds garšo)
nedaudz salauzta bezē
Gatavošana: likt slāņos saldējuma formiņās, katru slāni saldēt kādas 20 minūtes un tad likt nākamo.
Komentāri: tiem, kam garšo maskarpone. Manuprāt, varētu ar jogurtu.
izskatās garšīgi. :)
AtbildētDzēstP.S.kur pirkti saldējuma trauciņi?
ir arī, paldies!
Dzēsttrauciņus arī šogad redzēju Rimi trauku nodaļā, konkrēti- Bērnu pasaulē. Maksā 95 santīmus 4 saldējumiem. Vēl ir "Tiger" veikalā galerijā "Rīga", cenu neatceros, lats vai divi.
liels paldies!
DzēstSkatos uz pildītās paprikas bildi un pat smaržu sajūtu.Tik sen nav ēsta!
AtbildētDzēstEvita
tad jau jātaisa:)
Dzēst