Šos baklažānus gatavoja savā dzimšanas dienā mana māsa, fotogrāfija ir no tā galda un gatavošanas aprakstu atreferēšu saviem vārdiem.
Baklažāni ar tomātiem un sieru
Vajag:
baklažāns, sagriezt biezās ripās*tomāti, sagriezt pieās ripās
Čederas siers
tomātu mērce, oregano, nedaudz eļļas
sāls-pipari
Gatavošana:
Pannā uzkarsēt eļļu, apcept baklažānus, kamēr zeltaini un izskatās gandrīz gatavi; nosusināt tos ar papīra dvieli.
Likt uz cepamā papīra, parziest ar tomātu mērci, uzkaisīt sāli-piparus likt tomātu, oregano, sieru.
Likt cepeškrāsnī 180 C, cept kamēr siers izkusis un tik daudz sacepies, kā jums garšo.
Komentātri: ja ir aizdomas, ka baklažāns var būt rūgts, šķēles stipri pasāliet, atstājiet uz pusstundu, tad noskalojiet un nosusiniet.
Persiku smūzijs
2 ĒK kafijas maļ.mašīnā samaltu auzu pārslu+1 TK čia sēklu
0.5 gl bezpiedevu jogurta
2 ĒK zeltainā sīrupa vai medus
1 liels persiks- nomizot, sagriezt
1 gl piena
Gatavošana: rūpīgi sablenderēt visu, izņemot pienu. Pieliet pienu, apmaisīt, liet burkās, uzlikt vāku, atstāt uz nakti ledusskapī. Var lietot 2-3 dienas.
Vēl neesmu pati sadūšojusies iegādāt un gatavot baklažānu, jo ar tamlīdzīgajiem kā patisoniem, kabačiem, baklažāniem u.c. nedraudzējos, taču šādas baklažānmaizīties pirms gada ēdu vienos ciemos un jāsaka, ka ļoti garšīgi. Ja to saku es - tamlīdzīgo neēdāja - tad tas tiešām daudz ko nozīmē.
AtbildētDzēstEs arī ne tik sen sāku šādas lietas gatavot un tagad jau dīvaini domāt, ka kādreiz nepirku un neēdu:)
DzēstEs arī šādi gatavoju baklažānus,tikai ar mocarellu.Pamēģināšu arī ar Čederas sieru,šis tāds kreptīgāks variants.
AtbildētDzēstSmūzijs arī manā gaumē,paldies!Reizēm uztaisu smūzijus uz kefīra vai paniņu bāzes,arī labi garšo.
Evita
Jā, ar mocarellu maigāk sanāk, protams.
DzēstKlasisko smūziju, ar ledu vai saldētām ogām vēl neesmu taisījusi. Visu laiku pa apli taisu šos, ar auzām, jo tie atbilst mūsu dzīvesveidam vasarnīcā- ērti paņemt līdzi un sātīgs.
Man, savukārt acīs iekrita tas, kas zem smūzija!!! Dekupēti dēļi?
AtbildētDzēstBezgala skaisti!
Pārējais - bezgala kārdinoši, kā allaž. Bet vai drīkstu aizstāt baklažānu ar cukini? Vai tas dikti izjauks ēdienu?
Nē, Laine, nav dekupēti. Tā ir zīda salvete ar samta strēmelem, to man māsa pirms pāris gadiem uzšuva un es par to trīcu neizsakāmi un lietoju ļoti reti.
DzēstBaklažānus aizstāj droši, es tā arī esmu darījusi, garšīgi.
Ha, bet izskatās kā dēļi! :D
AtbildētDzēstUn paldies par zaļo gaismu! Lai dzīvo necimperlīgie cukini!