otrdiena, 2012. gada 4. septembris

hipster-vietas Rīgas centrā

Nesen saņēmu negaidītu un dīvainu aizrādījumu par to, ka ne pārāk komplicēti un profesionāli aprakstu kādas ēdīnāšanas iestādes. Dīvaini, nē? Neesmu taču nekādā ziņā profesionāle, esmu pilsētas iedzīvotāja, kura ieiet šur un tur un iegūst kādus iespaidus, kaut ko apēd vai izdzer- un par to arī rakstu.
Nu tā, esmu nobriedusi aprakstīt 3 vietas ar hipsterpiesitienu Rīgas centrā, katrai no kurām ir savi plusi, divām- megaplusi. Vispār hipsteru kultūra mani fascinē un cilvēki, kuri ieiejot kafejnīcā pirmām kārtām paziņo šo faktu feisbukam man liekas aizkustinoši. Jāsaka arī, ka man piestāv brilles attiecīgajā ietvarā, taču par redzi nesūdzos un valkāt nesanāk:)
Nepārprotiet- šīs vietas nekādā ziņā nav domātas savējiem, tajās nav dreskoda vai kaut kā specifiska- tām ir tikai neliela nokrāsa:) Fotogrāfijas- no tīmekļa.
22.Innocent Blaumaņa ielā 34, mājaslapa
Jauks, draudzīgs, ērts interjers; daudzveidīgas nelielas uzkodas pie kafijas; nepieļaujami viduvēja kafija specializētai vietai; izcilas vēlās brokastis; laba mūzika; manāmi viendabīga publika- visviendabīgākā no šīm 3 vietām- vairākums apmeklētāju neatlaidīgi lūkojas dažādos gādžetos; augsta cena minētai apšaubāmai kafijai; burvīgs Blaumaņu ielas posms; pāris galdiņu ārā; ļoti internacionāla  vieta, nekā specifiski atbilstoša tieši Rīgai. Cenas... nu, kafija ar kādu saldumu- 2 ar pusi.
23.Stock Pot, Ģertrūdes 6 (pie Ģertrūdes baznīcas), mājaslapa
Man nenāca prātā, ka Rīgā būs šāda vieta un es no sirds priecājos kļūdīties. Te viss man ir pa prātam- burvīga maza, lakoniska telpa ar kopgaldu (tai skaitā), fantastiska ēdienkarte- indiešu, taizemiešu, dažādu Eiropas valstu, kā arī visādu citu vietu, ātra apkalpošana, saprotama ēdienu indeksācija (asums, vai der veģetāriešiem), normālas cenas (par 2.5 Ls paēdīsiet- turklāt labi), katru nedēļu cita ēdienkarte, ĻOTI GARŠĪGI! Man patika iet tur atvaļinājuma, kaut gan, neapšaubāmi, tā ir darba dienas pusdienu vieta. Fantastiski profesionāls projekts Rīgai, es teiktu.

24. MIIT Lāčplēšu ielā 10, mājaslapa.
Saņemos saģenerēt vēl kaut kādus slavas vārdus. Nu tā- ar visu atbildību, pamatojoties uz visas savas pieredzes, riskēšu apgalvot, ka šeit var dabūt labāko kafiju Rīgā. Un kā dabūt! Gaisīgā, draudzīgā un komfortablā kafejnīcā, ar burvīgu dienas ēdienu (veģetāro) piedāvājumu, ļoti labu mūziku, mierīgu un nedaudz flegmātisku apkalpošanu, mazu terasīti pagalmā un pašlaik labāko siera kūku, ko esmu ēdusi ārpus mājām.
Cenas- mazā kafija ar pienu- 1.20, siera kūka- analoģiski. Pilnas pusdienas ap 3 latiem.
Tā vēl arī ir vieta darbam- daudz cilvēku ar datoriem un minimums savstarpējās intereses (nu, saprotams, tā vēl ir veloparadīze, bet tas man nav aktuāli). Ideāli. MIIT, dzīvo ilgi, ļoti ilgi!
UPD 07.2014. Kādi prieki, MIIT's tik tiešām pastāv un viss ir izcili. Kafija- garšīga, siera kūkas- ārpus konkurences, jaunie galdi- ļoti labi:) Dzīvo talāk, MIIT, ilgi-ilgi!

5 komentāri:

  1. Tu raksti valodas ziņā vienus no aizraujošākiem blogiem, ko zinu, bet Tu nemitīgi noraujies par kaut ko - esi nepietiekami profesionāla un cik atceros, arī tik neizsakāmi negatīva, ka kā nu zeme Tevi nes :D
    Un jā, es varu vēl pieminēt, ka interesants ir fakts, ka Tu lieto tādus aforismus un pat vecvārdus, ko vidējais latvietis teju pat vairs nepazīst, tajā pat laikā regulāri ielaižot diezgan elementāras pareizrakstības kļūdas. Tava neprofesionalitāte fascinē, bet uz kafijas testu paļaujos :) Tā lūdzu arī turpini! un paldies par izklaidi!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Negatīva! Tas vēl būtu mazākais- es vēl esmu totāli nelatviska un man nav priekšstata par cilvēku reālo dzīvi (kas izpaužas anšovu pirkšanā):((
      Interesanti, ka burtiski 2 reizes šādas piezīmes saņēmu publiski, parasti tie ir meili.

      Kļūdas- nu ja, kamēr bilingvāls cilvēks runā, var neko nenojaust, taču kā tikai sāk rakstīt- uzreiz var manīt sākumskolas programmas neesamību:)

      Paldies!

      Dzēst
  2. Lasot blogus,es nenāku meklēt neieliktos komatus,atrast kādu nelatviskotu vārdu,vai bloga saimniekam likt justies vainīgam,ja nevarētu nopirkt anšovus...es nāku pēc sajūtām un iedvesmas!Visiem vienmēr laba nebūsi-un nemaz jau arī nevajag!Jo kas ir līdzīgs,vienāds,kaut kādos standartos ielikts-ir nekāds!!!Es katra bloga rakstītāju un savas konkrētas lietas darītāju uztveru kā sava veida mākslinieku-katru ar savu odziņu.Ja man šis mākslinieks ar savu piesitienu iet pie dūšas,es nāku,lasu,priecājos un baudu to tieši tā, kā tas ir pasniegts,jo iespējams,ja būtu savādāk,man nemaz nepatiktu.
    Evita.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, Evita, es jau arī tā rīkojos:)

      Un vispār jau arī sen neskumstu par šādām lietā- jo vairāk gadu tīmeklī, jo labāk saproti neadekvātu cilvēku proporcijas.

      Dzēst
  3. The first time I went to Stock Pot was last year and I had trouble finding it as I had lost my piece of paper with the address. So I ended up walking up and down Gertrudes St for half an hour before finding it. When I arrived, I was very thirsty and so drank water from my water bottle which they didn’t liked, despite the effort I had made to find the place. So we did not get off to the best start, but anyway since I was there I decided to try to the food. It was ok and so I wrote a review mentioning they had vegetarian food, but I didn’t tell them, because I usually do not tell places when I write reviews. After that I went a few more times, and Richard was pressuring me to write a review. I thought it was odd considering I had already written a review, but I didn’t mention that. He wanted me to mention things about their meat dishes, etc which again was odd because I had only eaten their vegetarian food. Frankly I thought their food was a bit expensive. They also do not have specials for lunch. When I went there, I would usually spend about 5 lats which was expensive for a cafeteria style restaurant; at almost all other restaurants in Riga including actual sit down restaurants, lunch costs less than that except for the most expensive ones. Then later, Linda accused me of writing a bad review. This made no sense at all to me since I think someone writing a bad review would not go there again. Moreover, I had written a good review for them. I also looked at the bad review and it was clearly written by a non native English speaker. I am a native English speaker, and I’m not sure why they confused me, since Richard is from the UK. I hope it is not because they did not think Asians could be native English speakers. In any case, I told them I had already written a review and which review was mine, but after that I started to feel a bit uncomfortable, because no one likes being accused of things, they didn’t do especially when there was no reason to accuse me. But I still left up my review. However, a little while later a customer there invited me to go out with his friends. So I went thinking it would be nice to meet new people. But once I got there it was obvious to me, they just wanted me to write a review of their restaurant, and they even told me things I should say in my review. I didn’t like it at all, and so I decided I would no longer go to Stock Pot and removed my review. I did NOT write bad reviews of them . I did not want to have to write this review. However, after taking down my good review on another site, for the past few months every so often someone bothers me about Stock Pot to accuse me of writing bad reviews. So finally I am tired of being accused and have decided to write this review. I don’t recommend the place to anyone. There are many other places that are better value, better food and have better customer service.

    Also the markup for the vegetarian food is quite high and much higher than the markup for the non vegetarian dishes. I do not believe it is because of the chopping requiring because the vegetarian food is mostly things that are very inexpensive such as lentils or chickpeas, etc which are extremely cheap to buy and require little preparation.

    They also heavily censor reviews on tripadvisor, both by removing negative reviews and forcing people to leave out details in their review. My review was removed several times , because the owner complained, so I had to leave out more and more details.

    AtbildētDzēst