ceturtdiena, 2012. gada 20. septembris

siera-melleņu rulete

ja jau man kāda recepte patīk:))
Biskvīts- no iepriekšējās receptes, tur ir links uz avotu.

Vajag (4 porcijām):
55 g cukura (man- gaišbrūnais)
55 g miltu- izsijāt
2 TK (striķētas) cepamā pulvera
šķipsna sāls
2 olas
pūdercukurs
sauja melleņu- saldētu vai svaigu
1 kārbiņa "Filadelfijas" vai cita svaigā siera
Gatavošana:
Uzkarsēt krāsni līdz 180 C.
Ieklāt četrkantainā traukā cepamo papīru.
Sajaukt pirmās četras sastāvdaļas, tad pielikt olas un sakult ar putojamo slotiņu. Izliet formā, veidojot četrstūri (apmēram 20 uz 25 cm)
Cept 6-8 minūtes, kamēr kļūst gaiši zeltains. Pa to laiku rūpīgi sajaukt sieru ar 1 ĒK pūdercukura, tad pievienot saldētas vai svaigas mellenes.
Izņemt biskvītu, apgāzt uz kādas virsmas, akurāti noņemot papīru. Pārziest ar krēmu biezā kārtā, sarullēt, pilnībā atdzesēt. Pirms ēšanas pārkaisīt ar pūdercukuru.
Komentāri: rulete sanāk lielāka par iepriekšējo, pa nakti kļuva blīva un viegli sagriežama. Virsma cepoties vienā vietā ieplaisāja, bet tas nekas. Laba!

4 komentāri:

  1. Ņam, ņam! Paldies, Anita, par recepti. Viss izdevās, gan ar dažām iesācēja kļūmītēm, bet vispār super! :)

    AtbildētDzēst
  2. Aija, es priecājos! Kas tev nesanāca? Es sākumā nespēju apjēgt, kādai platībai paredzēta šī mīkla un arī tas ieplīsums- jo mīklu neizlīdzināju.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Es, Anita, nespēju apjēgt, cik plānā kārtiņā jāliek mīklu un man sanāca tāds pabiezs veidojums, bet es pamanījos to pārgriezt horizontāli uz pusēm un tāpat satinu foršu ruleti! :D Nākamreiz zināšu kas un kā! :)

      Dzēst