piektdiena, 2012. gada 12. oktobris

bulgurs ar ķirbi, kaltētiem tomātiem un zaļumiem (5/6)

Divas reizes šonedēļ tās bija manas pusdienas- un neapnīk.
Vajag:
1/3 gl bulgura (sausā veidā)
3-4 kaltētie tomāti, sagriezt
neliels ķirbja gabals (kā neliels ābols)- sagriezt kubiņos
pusbunte pētersīļu, pāris zariņu timiāna, 3 salvijas lapas, dažas seleriju lapiņas
1 TK eļļas, sāls, pipari, 1 cm čili bez sēklām
Gatavošana:
Katlā uzsldīt eļļu, likt ķirbi, čili, timiānu, apcept 2 minūtes, likt bulguru, tomātus, pārliet ar karstu ūdeni (lai pārklātu bulguru un vēl nedaudz), pielikt sāli, piparus, uzlikt vāku, uz nelielas uguns vārīt 10 minūtes, pāraudot- vai neaptrūkstas šķidruma. Noņemt no uguns, pielikt sakapātus pārējos zaļumus.

5 komentāri:

  1. Tā, vakar beidzot izrevidēju pieliekamo, un bulgura tur nebija. Ir visādi citādi dīvaini graudi, būtu labi no sākuma utilizēt tos.
    Super, ka atgriezušās rudens vakariņas - ir, kur smelties idejas :)
    Ieva

    AtbildētDzēst
  2. Ooo, stāsti- kādi tev vēl graudi? man bērns maz kādus ēd (nu, rīsi-grīķi tikai), tāds prieks, ka atzina bulguru! Tagad skatos uz mazītiņām apaļām grūbām un tad vēl speltas kvieši (nav ne jausmas- kam tie domāti, vnk Rimi uzradās:))

    AtbildētDzēst
  3. Tā, tikko veicu nedaudz rūpīgāku inventarizāciju, ar pierakstiem :) -
    - gandrīz pilna paka kinva (quinoa), par kuru mani aizspriedumi ir šādi - pārāk maz ēdamā, lai būtu čakara vērts, un jāliek klāt ļoti daudz viskautkas, lai būtu paēdis
    - aptuveni decilitrs "mathavre", ko google tulko kā "auzas". Skan ļoti ekstrēmi :), bet paciņai otrā pusē recepte ar zilo sieru, spinātiem, ķiplokiem', tāds kā risoto, vēl lasis bildē. Izskatās garšīgi.
    - aptuveni puspaka "matvete" - "kviešu ogas" :))) arī izklausās ļoti ekstrēmi. Varbūt tie ir tie speltas kvieši?
    - ā, jā, grūbas man arī ir, tās es protu likt dārzeņu zupā
    Atskaites beigas :)
    Ieva

    AtbildētDzēst
  4. WOW))))
    tas izklausās reāli ekstrēmi!!
    Grūbas uz šī fona ir tik nevainīgas.
    Kvinoju gan es tomēr neiemīlēju- un tas ir fatāli, jo man nepatīk struktūra, nevis garša (kuru varētu uzlabot).

    AtbildētDzēst
  5. Speltas kviešus taisu dažādos salātos,klāt lieku visu ko,piemēram,svaigus gurķus,tomātus,eļļu,zaļumus,balzamiko,vai pielieku cepeškrāsnī ceptus ķirbu gabaliņus un saulē kaltetus tomātus utt.Kvinoja,manuprāt,ir viens super graudaugs,gatavoju kopā ar dārzeņiem,pākšaugiem,salātos,kotletītēs ar saldo kartupeli,kotletītēs ar sieru(kvinojas kotletes lieku arī veģetārajos burgeros,kad gribas nomainīt pākšaugu kotletes),pildu sēnēs,paprikā,gatavoju ar jogurtu un ogām utt,un ja būtu lētāka,tad ceptu arī mafinos.Vesela slavas dziesma kvinojai! :) Ā,ieteiktu vēl amarantu nogaršot.To gan, pagaidām ,brokastīs putrā ar augļiem gatavoju,bet esmu ceļā uz daudzpusīgāku pielietojumu.
    Evita

    AtbildētDzēst