trešdiena, 2012. gada 29. februāris

karija rīsi

Viens no mana bērna mīļākajiem ēdieniem, taisu tos ļoti regulāri. No glāzes rīsu sanāk pilna dziļā panna. Vienmēr izmantoju karija pastu, taču šoreiz nesanāca to nopirkt un nopirku karija pulveri- izrādās, nekādas dižās atšķirības.
Vajag:
1 gl basmati rīsu, noskalot
3 gl ūdens un/vai buljona (man- 2 gl buljona, pārējais- ūdens)
1 pilna TK karija puvera
1 sīpolloks, sīki sagriezt
2 pilnas saujas saldētu zaļo zirnīšu
sauja indijas riekstu
1 ĒK gī vai eļļas
sāls
Gatavošana:
Pannā uz mazas liesmas izkausēt sviestu, likt tajā sīpolus un kariju, apmaisot apcept 2-3 minūtes. Pievienot rīsus, apmaisīt. Pieliet bujonu, pielikt visu pārējo, uzlikt vāku, noregulēt liesmu uz mazu un atstāt uz 18-20 minūtēm. Izslēgt gāzi, paturēt vēl 5 minūtes.
Komentāri: var kopā ar rīsiem pielikt kubiņos sagrieztu vistas fileju. Aizvietojot rīsus vai riekstus ar citiem, arī produkts būs cits un tur jau es neko negarantēju. Kādreiz taisīju ar blanšētām mandelēm, man nepatika.

8 komentāri:

  1. saldēta kukurūza noteikti iederētos! :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, vēl ļoti sīki sagriezti burkāni. Paprika. Sezonā- puķkāposti.

      Dzēst
  2. O, Anita, paldies, šo būs jāpamēģina, jo sīkie ņergas itin labprāt ēd "dzeltenos rīsus", kam vārot pielieku garšvielu ar kurkumu sastāvā :)

    AtbildētDzēst
  3. Ieva, tad jau varbūt garšos:) Mans bērns vispār viennozīmīgi necieš visas indiešu garšvielas, taču karijs ir izņēmums.

    AtbildētDzēst
  4. Ļoti labs sanāca. Sīkie ņergas ēda, ka prieks. Tikai saki, Anita, kāpēc jāapcep sīpolloki? Aromātu karijs tāpat nomāc, un ēdienā ir sīkas melnas oglītes...

    AtbildētDzēst
  5. Ieva, tā ir laikam mana neprecizitāte- apcepot 2-3 minūtes uz mazas uguns, sīpoli ne tikai nav melni, tie tikai sāk kļūt zeltaini...

    AtbildētDzēst
  6. Es sīpoliem blakus lieku smalki sarīvētu burkānu, bet zirnīšu vietā kukurūzu. Ja pieliek vistas gabaliņus, sanāk jau kaut kas plovam vai risoto līdzīgs. Jebkurā gadījumā garšo labi un bērns (mazēdājs) ēd gardu muti.

    AtbildētDzēst
  7. Jā, Ilze, burkānus es arī esmu likusi, man tik tos parasti slinkums rīvēt! taču garša no krāsa ļoti iegūst.
    Nu, tas jau baigi labi, ja mazēdājs ēd šādu lietu- viss vajadzīgais ir.

    AtbildētDzēst