Taču šonedēļ Rīgā man mājās viss liekas tik ērts un tīrs, bet veikalu sortiments- daudzveidīgs, ka piedomāju pie katras ēdienreizes. Nu gandrīz pie katras:))
Neko gan dižu negatavoju, jo vasarā to nemaz nevajag, bet nu.
Jaunie kartupeļi siera-sinepju-zaļumu mērcē
(nu skaidrs jau, ka jaunie, bet prieks ir to uzrakstīt lieku reizi:)Vajag:
1.5 kg mazu jauno kartupeļu
puskārba svaigā siera
2/3 gl sakapātu zaļumu- dilles, pētersīļi, var arī kinzu (man fotogrāfijā ir tā reize, kad bija tikai dilles)
sāls, svaigi malti pipari
1 ĒK melno sinepju sēklu (var arī gatavās sinepes ar sēklām)
Gatavošana:
1. Noberzt, nomazgāt kartupeļus, izvārīt sālsūdenī.
2. Rūpīgi sajaukt visu pārējo.
3. Apmaisīt mērci ar tikko izvārītiem kartupeļiem.
Iespaidi un komentāri: man ļoti garšoja, kartupeļu un sinepju savienojums ir perfekts. Man arī patīk, ka sēklas ir kraukšķīgas un asas, šo specefektu variējiet pēc savas gaumes:)
Eton mess paveids
Vajag:Zemenes un avenes
"Rimi" vaniļas biezpiena krēms vai kaut kas tamlīdzīgs (manam bērnam garšo poļu "Emilki", sastāvs arī normāls)
bezē cepumi- salauzti
Gatavošana: visu skaisti sajaukt.
Iespaidi: man garšoja daudz vairāk, nekā ar maskarponi. Un arī avenes ir manas mīļākās ogas.
"...totāls riebums no vienmuļās nepieciešamības domāt par vakariņām..." - jā! Un man arī reizēm totāls riebums domāt par to, ko paņemt līdzi pusdienām uz darbu.
AtbildētDzēstĪstenībā smieklīgi, ka ir tādi periodi :) Bet ir.
Tādos brīžos, ja paveicas, tad mājās ir kaut kas, ko "sasviest kopā" - konservētas pupiņas vai turku zirņi, kāds tomātiņš, mocarella, vai tuncis, citrona sula un eļļa, vai krējums. Tad ir prieks, ka tomēr kaut kas puslīdz sakarīgs, ko apēst.
Ieva
Jā-jā, ja paveicas. Man biežāk neveicas un es konstatēju, ka bērns, piemēram, jau trīs dienas ēd makaronus un ir dedlains vārīt kārtējo biešu zupu vai kaut ko tik pat laik- un pūļ-ietilpīgu.
DzēstUn par darba pusdienām es arī domāju katru dienu.
Es arī priecājos gan par jauniem kartupeļiem,gan jauniem burkāniem,kāpostiem,kabacīšiem-īsts gardēdības laiks.Vasarā man reti ir tā,kad nevaru izdomāt ko gatavot,drīzāk slinkums uznāk ,kad negribās neko gatavot.
AtbildētDzēstEvita
mani tas dzen panikā- viss ir, es neko nedaru. Viss beigsies- būs žēl:)
Dzēst