piektdiena, 2014. gada 24. janvāris

tvaicēti briseles kaposti ar mocarellu un gī sviestu

ja nu kāds ir piemirsis par šo izcilo dārzeņu eksistenci, atgādinu. Šeit vairākas receptes vienkāršiem ēdieniem, taču šoziem esmu atradusi vēl vienkāršāku veidu. Ar vienu nosacījumu- jābūt gī sviestam.
Vajag:
briseles kāpostus
sāli, piparus
mini mocarellas bumbiņas
pusTK gī sviesta katrai porcijai
Gatavošana:
Noņemt kāpostiem virslapas, likt tvaicēšanas ierīcē*, tvaicēt 15 minūtes no brīža, kad sāks vārīties ūdens. Karstus kāpostus sajaukt ar mocarellas bumbiņām un sviestu, pārkaisīt ar sāli un svaigi maltiem pipariem.
*nezinu, cik jātvaicē elektriskaja ierīcē, runa par parasto katlā ieliekamo.
Iespaidi: ļoti garšīgi, vienkārši un nekad neapnīk:)


2 komentāri:

  1. Es esmu par briseles kāpostiem! :) Ideāls ziemas ēdiens.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. jajā, to es zinu:))) es to garšu sapratu tikai pirms gada un kopš tā laika gaidu sezonu ar nepacietību. Saldētie tomēr nav tik labi, kaut gan pluss ir tas, ka nav jātīra...

      Dzēst