svētdiena, 2014. gada 28. decembris

cepumi kā labākā dāvana. smilšu-šokolādes ar riekstiem

oriģinālajā receptē (atkal laperla_foto.livejournal)- pistācijas, ar tām parasti visu nosaka vēlme un iespēja izmantot izteikti dārgākus riekstus:) Pistācijas ir ļoti dekoratīvas, garšīgas arī, bet nesālītās maksā daudz.
Tātad- šajā blogā šie nebūs pirmie smilšu-šokolādes cepumi, taču ar smilšu cepumiem visu nosaka proporcijas. Un katri 20g sviesta un cukura plusā vai mīnusā ļauj izcept savādākus cepumus. Šie atšķiras ar to, ka ir ne pārāk sviestaini, mazāk saldi, kā citi- un, diez kāpēc, tiem ir sarežģītāka garša, kā varētu sagaidīt no tādām sastāvdaļām.
Vajag:
80 g pūdercukura
30 g kakao (2 ĒK ar kalnu)
115 g miltu
60 g sviesta (ļoti mīksta)
1 ola
45 g pistāciju
šķipsna sāls
Gatavošana:
Sakapāt riekstus. Izsijāt miltus. Sajaukt pūdercukuru ar kakao un miltiem, pielikt sviestu, sāli un olu, samīcīt mīklu. Pielikt riekstus. Uz minimāli ar miltiem pārkaisītas virsmas izrullēt mīklu puscentimetra biezumā, griezt cepumus, iespiest riekstu. Likt uz plāts ar cepamo papīru, novākt uz pusstundu ledusskapī. Cept 180 C, 12-15 minūtes, cepumiem jāpaliek mīkstiem, tie sacietēs pēc tam, dziestot uz režģa.Atdzesēt. 

4 komentāri:

  1. es tikai gribēju pateikt, ka šis ir mans mīļākais kulinārijas blogs:) paldies liels!

    ieva

    AtbildētDzēst
  2. Arii es gribu suutiit sirsninjas "Mekleejot Priekus"! Es sheit vienmeer guustu iedvesmu un drosmi. Pateicoties Tev, es tagad regulaari gatavoju bietes, un mani virtuvee praktiski neaptur nekas, jo es censhos no Tevis macities uztvert ne tikai est gatavoshanu bet vispar dziivi kaa MakGaivers: Ok, man ir tas un tas, ko es no taa varu izdariit, kaa es varu atrisinat to un to, un tas viss notiek eleganti, parliecinoshi un skaisti! Tu esi super.
    Ieva

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ieviņ, paldies! Kaut ko tādu izlasīt ļoti motivē, jo man ir ziemas anabioze, es tik ēdu cepumus (pirktos) un guļu zem pleda un kaķa.Paldies!!

      Dzēst