sestdiena, 2015. gada 16. maijs

kukurūzas-sēklu maize

atkal jau keksmaize. Maizkekss.
Pusi miltu aizvietoju ar maltām sēkliņām- man bija maisījums (ķirbju, saulespuķu, sezama, lina) un nedaudz palielināju eļļas daudzumu. Sanāca labāka- garša sarežģītāka, pati nedaudz mitrāka.
 Vajag:
3/4 gl kukurūzas miltu
3/4 gl maltu sēkliņu
1/4 gl rīsu miltu
1 gl piena
5 ĒK olīveļļas
0,5 TK sāls
TK cepamā pulvera
2 olas
Gatavošana:
Cepeškrāsns 200 C.Sajaukt sausos ar sausajiem, slapjos ar slapjajiem, sajaukt kopā abus maisījumus, likt kārtīgi iesviestotā un ar kuk.miltiem pārkaisītā keksa formā.Cept kādas 35 minūtes, gatavību pārbaudīt ar koka irbulīti. Gatavu pārziest ar sviestu un atdzesēt uz restes.
Un sviestmaizes idejašī maize, mīkstais kazas siers, saulespuķu sekliņas, saulespuķu dīgsti.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru