kolēģe šodien dedzīgi stāstīja, ka savam bērnam pērkot tikai Laimas " Vāverītes" šokokrēmu, nevis to "importa sūdu "Nutellu"". Un sakarā ar to, ka pēdējo mēnešu laikā šis ir trešais gadījums, ka dzirdu šo pretnostatījumu, nolēmu beidzot nokoncentrēties un pastāvēt mirkli pie attiecīgā plaukta "Rimi". Jo es arī gribu būt laba māte:) (jājā, es visu zinu par tām, kas vispār skatās uz tādiem produktiem)
Nav noslēpums, ka ļoti vēsi izturos pret "Laimas" produkciju- pēdējos gados. Sastāvi ir pabriesmīgi, garšas pliekanas un liekam patriotismam nav nekāda pamata- "Laima" nav mūsu un ko te tēlot. Un vispār- attiecībā uz šokolādi, manuprāt, pilnīgi nedarbojas princips "reģionāls=labs". Nu tā, zinot, ka esmu aizpriedumaina, centos būt īpaši uzmanīga un savaldīga:)
Cukurs: Nutellā vairāk, ievērojami.
Tauki: Nutellā ievērojami mazāk. Un uzreizi saprotam, no kurienes leģenda par Vāverītes izcilo sastāvu. Otrā pozīcija Nutellas sastāvā- palmu eļļa. Otrā pozīcija Vāveres sastāvā- basijas tauki. Nezinu, kā eļļa var būt sliktāka par hidrogenizētiem taukiem-lai no kāda auga tā tiktu spiesta. Nu bet labi. Basija, acīmredzot, liekas ok, jo tas ir rieksts. Cilvēks iedomājas makadāmijas riekstu eļļu vai tml. un liekas- nav slikti. Bet basijas tauki (kas tiek galvenokārt izmantoti kosmētikā) ir lēts aizvietotājs, kas kompensē kakao sviesta minimālo daudzumu. Nekā laba tajā nav.
Kalorijas: daudz mazāk Nutellā.
Rieksti: Nutellā 13%, Vāverē- 7%.
Viss pārējais- identisks.
Cena, vismaz šobrīd (akcija)- identiska.
Iepakojums- Nutellai labāks, jo stikla.
Esmu dzirdējusi, ka Vāvere nav tik plastiska un to grūti smērēt uz tostiem.
Nu tā, neredzu nekādu vajadzību mainīt savu ieradumu reizi gadā pirkt bērnam Nutellas burku:)
Bet vispār jau- ja Nutella vai Vāvere nav (cerams) jūsu regulārajā ēdienkartē- nav tam nekādas nozīmes.
Papildinājums
Šodien vēl papētīju.
Luksam tāds pats sastāvs, kā Vaverītei, riekstu tik nav. taukviela- šī eļļa.
Rimi ražotais identisks Nutellai, vēl pat nedaudz labāks.
Duo- ļoti apšaubāms.
Paldies par salīdzināšanu! Bija doma nopirkt "Vaveriti", tagad jau pārdomāju:) Nutellu tiešām sanāk 1 reiz gādā nopirkt.:)
AtbildētDzēstja reizi gadā, tad vienalga:)
Dzēstmēs pamēģinājām Lukss, un ir ok, jo tā tumšās šokolādes garša ir labāka par piena. par plastiskumu - pilnīga taisnība, zinu, ka daži par to sūdzās un ražotājam ir problēmiņa
AtbildētDzēsta, Lukss labāks? Nu, tas varētu būt, tumshā shokolāde ir izteiksmīgāka. Bet nu man tā interese par Nutellu teorētiska:)
DzēstEs iegādājos ekoloģisko Vivani šokolādes krēmu ekoveikalā. Garšo tik pat labi kā Nutella, varbūt nedaudz grūtāk smērējams, toties ar tīru sirdsapziņu par sastāvdaļu izcelsmi.
AtbildētDzēstPaldies, tas ir interesanti, jāpagaršo! Es dažreiz nepērku ekoveikalos, jo esmu saskārusies ar drausmīgām garšām (es runāju tieši par pusfabrikātiem, ja tā var saukt šokolādes pastu). Thinas pastu laikam nekad neaizmirsīšu:))
DzēstMan gan gadiem ejot liela skepse izveidojusies. Bioveikalā bio flap-džeku batoniņiem otrā pozīcija- biomargarīns. Man ir pilnīgi un absolūti vienalga- bio vai ne bio ir hidrogenizētie tauki:))
Redzēju veikalā Maxima BIO buljona kubiciņus ar bioloģiski audzētu palmu eļļu sastāvā.
Dzēst