Biezpiena-griķu mafini ar avenēm
Vajag:1 L ola
200 g kefīra
0.5 TK sodas (man- 1 striķēta ĒK cepamā pulvera)
200 biezpiena
1/3 citrona sula un miza
20 g kakao pulvera (tā ir pilna ĒK)*
35 g cukura (man- 100 damerara)
10 g vaniļas cukura
100 g saldētu vai svaigu ķiršu (man- saldētas avenes)
100 g grīķu miltu (aptuveni 7 pilnas ĒK)
Gatavošana:Sajaukt ola, biezpienu, kefīru, cukurus, kakao, citrona sulu un mizu, kārtīgi sakult (es blenderi nelietoju, vnk ar dakšu). Pielikt sodu, ogas.
Akurāti piebērt, apmaisot, miltus.
Likt iesviestotā cepamā formā, cept ap pusstundu 160-180 C (es liku silikona mafinu formiņās, cepu 35 minūtes 170 C)
NB Obligāti jāiesviesto, ja nav silikons! Un nelieciet papīra formiņās!
Komentāri: *no kakao nav jāatsakās- tas nedod kakao piegaršu, tas tikai nedaudz izlīdzina pārmērīgo griķainību.
Cepšu! Paldies par recepti.
AtbildētDzēstAija, Tevi interesē šāds uzturs vai ir nepieciešams? Vai patīk?
DzēstAnita, mani interesē, jo esmu daudz salasījusies par autoimūnu saslimšanu (un man viena tāda ir) sakarību ar glutēna lietošanu un esmu izlēmusi padzīvot bez glutēna... nekāda vaina, daudz interesantas receptes esmu atklājusi, bikšu josta pogājas par diviem caurumiem uz mazāko pusi... pagaidām esmu apmierināta ar piedzīvoto! :)
AtbildētDzēstA, interesanti, palasīshu, tas man ir aktuāli. Man tas nozīmētu grandiozi pārveidot visus ēshanas paradumus.
DzēstIzcepu; kēksiņi sanāca labāk, nekā es no šādas receptes būtu gaidījusi :) Bet gribētu uzsvērt - nekādā gadījumā tos nevar cept mufinu papīrīšos! Tā kā mīklā praktiski nav taukvielu, tad papīrīši bezcerīgi pielīp, ir jālieto ietaukotas formiņas.
AtbildētDzēstPriecājos, ka patika recepte!
DzēstOoo, pierakstīshu receptē par formiņām- man neienāca prātā, jo nekad nelietoju nedz papīrīshus, nedz kādas ne-silikona formiņas (silikonam nekas nepielipa). Paldies par komentāru!