ceturtdiena, 2009. gada 4. jūnijs

Lietainās dienas maize. Fougasse.

Recepte no žurnāla „Garšīgs” 2.numura

Vajag:
450 gr miltu
15 gr svaigā rauga
1 TK rupjā sāls
50 ml olīveļļas un nedaudz apziešanai
250 ml remdena ūdens

Gatavošana:
Izsijāt miltus. Pievienot sāli. Izveidot miltos iedobi, iedrupināt tajā raugu, akurāti ieliet ūdeni un eļļu. Sajaukt līdz viendabīgumam, izlikt uz darba virsmas un mīcīt ilgi- kādas 10 minūtes (tas ir principiāli), dažas reizes stipri atsist mīklu pret darba virsmu. Savelt bumbu, pārklāt ar dvieli un atstāt apmēram uz stundu- kamēr dubultosies.
Mīklu vēlreiz apmīcīt. Šajā posmā var pievienot garšaugus vai citas piedevas.Sagatavot paplāti. Mīklu sadalīt uz pusēm, izveidot ovālus plāceņus apmēram pirksta biezumā. Ar šķērēt vai žileti iegriezt malās, imitējot lapas dzīslas. Atstāt uz pusstundu. Pirms cepšanas pārkaisīt ar sāli. Cept 200 grādos apmēram 15 minūtes.


* Laba maizīte, nākamajā dienā arī mīksta un smaržīga

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru