ceturtdiena, 2009. gada 4. jūnijs

Lietainās dienas maize. Panini bianchi.

Šodien vēl nav iestājies maksimālais drēgnums, bet nu jau ir tuvu. Un lietainā dienā cept maizi ir daudz patīkamāk nekā saulainā, to es varu apgalvot pavisam kompetenti:)
Panini bianchi (maizes bulciņas)

Avots: IRIS no cookschool.ru
Vajag 10 bulciņām:
500 g miltu
25 g svaigā rauga
200 ml ūdens
100 ml silta piena
3 ĒK olīveļļas
0,5 TK sāls
Gatavošana:
Raugu izšķīdināt siltā pienā. Traukā likt miltus, rauga masu, ūdeni, olīveļļu, sāli un mīcīt, kamēr mīkla gluda un elastīga. Mīklu pārklāt un atstāt uz 1,5- 2 stundām (apjomam jāpalielinās divreiz). No mīklas gabaliņas savelt strēmeli, salikt uz pusēm un savīt galus. Var arī sasiet mezglu vai pīt bizītes. Maizītes likt uz paplātes, kas ieziesta ar sviestu un pārkaisīta ar miltiem, pārklāt un atstāt uz stundu. Pirms cepšanas pārkaisīt ar miltiem. Cept iepriekš līdz 200 grādiem sasildītā cepeškrāsnī 10-15 minūtes (līdz zeltainai krāsai).

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru