piektdiena, 2010. gada 19. marts

banānu kekss

Vispār jau es iepauzēju ar keksiem jau kādu laiku , bet tu lai vēl šis ir:) Avots- grāmata И.Чадеева. Пироги и кое-что ещё.
Laba grāmata, man arī autore liekas ļoti simpātiska. Viens no blogiem, kuros ieskatos- chadeyka.livejournal. Pārsvarā gan ne mans stils- vai nu daudz kustību, vai nu (pārsvarā)- daudz sviesta, bet nu dažreiz var:). Grāmata patīkama, kvalitatīva, saprotama. Nu bet receptes, autores bērni simpātiski un tas viss rada tādu siltu sajūtu.

Vajag:
4 olas,
200 gr miltus sajaukt ar 1/2 TK irdinātāja;
150 gr cukura,
200 gr sviesta,
2 banāni.
Gatavošana:
Saspiest ar dakšiņu banānus.
Sakult sviestu ar cukuru, kamēr cukurs izšķīdīs. Putojot pievienot pa vienai olas. Putojot miksera minimālā ātrumā, pievienot izsijātus miltus mārmijus ar banāniem.
Likt mīklu cepamajā formā (izklāt ar cepamo papīru, apm.10x25 cm), cept 160 C vismaz 50 minūtes (gatavību pārbaudīt ar iesmu- noteikti, banāns paildzina procesu!)
Var pagatavot glazūru- 2 ĒK medus sajaukt ar 1/2 citrona sulu un 50 gr valriekstu, uzkarsēt, apliet siltu keksu.
Komentāri: šis keks nekādā ziņā nav veselīga ēdiena piekritēja sapnis, bet nu medus karsēšana ir lieta, kuru es nespēju:) Noteikti garšīgi, bet vārīt medu nevajadzētu, gan jau var nepārsniegt 40 C.
Iespaidi: nu kā jau īsts sviesta kekss un vēl arī ar banānu- smaržīgs un garšīgs. Manā fotogrāfijā ar bērna pieprasīto cukura glazūru- tā gan ir lieka.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru