Vajag: 300 gr dažādu saldētu ogu (man- avenes, mellenes, upenes, zemenes); 680 gr burka ķiršu kompota b/kauliņiem vai arī saldēti ķirši (manā gadījumā); 2 ĒK cukura, citrona miziņas gabaliņš, kanēļa šķipsna, 30 gr kukurūzas cietes.
Mērce:½ l piena; 1 ĒK kukurūzas cietes; šķipsna sāls; 1 TK vaniļas pulvera (nezinu, kas tas ir, man bija pāksts); 100 ml saldā krējuma
Gatavošana: Ķīselis:Katliņā likt nedaudz atkusušas ogas, ķiršus, cukuru, cedru, kanēli. Paņemt 3 ĒK sulas no katliņa, izšķīdināt cieti. Uzvārīt ogas, apmaisot pieliet cieti. Vārīt pāris minūtes, kamēr sabiezē. Izņemt cedru. Likt aukstumā uz dažām stundām. Mērce:Sajaukt 3 ĒK piena ar cieti. Pārējo pienu uzvārīt ar sāli, vaniļi, pielikt cieti un vārīt līdz mērces konsistencei. Kad atdzisīs, pievienot saputotu saldo krējumu, pilnībā atdzesēt.
Komentāri: receptē tika piedāvāts pievienot pienam citrona cedru- sarīvētu. Mana pieredze rāda, ka tas ir drošs veids iegūt pretīgu rūgušpienam līdzīgu masu. Nedariet tā! Var pielikt pāris pilienu citrona esences, ja vajag šo niansi. Un vēl- es liku mērcei klāt 2 ĒK cukura.
Grāmata, no kuras ir šī recepte- Jāņa sētas izdevums, man ļoti patīk. Ir tajā tāds īsts katoļu Lieldienu noskaņojums- grezna, priecīga. Daudz pievilcīgu recepšu, pārsvarā reālu. Un fotogrāfijas man patīk- dabiskas.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru