pirmdiena, 2010. gada 19. aprīlis

vēl veselīgās konfektes

Melnplūmju-mandeļu konfektes
Avots-paldies par iedvesmu la_perla, livejournal
Vajag:
150 g žāvētu melnplūmju
100 g žāvētu aprikožu
150 g mandeļu
1 apelsīns
šķipsna muskatrieksta
šķipsna kanēļa
1 ĒK medus
Gatavošana: izspiest apelsīna sulu, iemērkt tajā augļus uz 40 minūtēm. Uz sausas pannas apcept mandeles, kārtīgi samalt blenderī. Atlikt dažas ĒK riekstu apviļāšanai.
Sasmalcināt blenderī izmērcētos augļus ar garšvielām. Pielikt riekstus,medu, kārtīgi sajaukt. Savelt bumbiņas, apviļāt maltajos riekstos.
Iespaidi: liekas, šīs ir vēl garšīgākas. Plūmes padara garšu pagalam aristokrātisku:)

2 komentāri:

  1. Mana versija:
    Plūmēs ieliek kauliņa vietā pa mandelei, ūdens peldē izkausē melnās šokolādes čipsus un iemērc katru plūmi šokolādē, tā lai visa pārklāta, liek uz pergamenta vēsumā.
    (Čipsus var nopirkt Rīgā, veikalā/bāzē "Gemoss" Mūkusalas ielā pie salu tilta apļa )
    Kas šokolāde sastingusi- liek katru konfekti gofrētajā papīrīti un kārto kastītēs kopā ar citām :)
    Lai jauki svētki ! :)

    AtbildētDzēst
  2. ļoti laba versija, turklāt var jau parastu šokolādi kausēt, ja netiek uz "Gamos'u". Var vēl plūmes kāda alkoholā pamērcēt...

    AtbildētDzēst