Avots- „Labu apetīti”, 06.2008., fotografija un izmaiņas- manas
Vajag:
4 vistas filejas gabaliņi
1 ĒK balzāmetiķa
3 ĒK sakapāta rozmarīna (ja ir kaltētais- pietiks ar 1.5 ĒK)
svaigi malti pipari
rīvēta miziņa no 2 citroniem (šādiem nolūkiem cenšos izmantot bio)
3 ĒK olīveļļas
sāls
20 g sviesta (nevajag, ja gatavojiet ar manām izmaiņām)
1 ĒK sakapātu pētersīļu
3 sakapātas salvijas lapiņas (svaiga man nebūt ne vienmēr pieejama, izlīdzinos ar šķipsnu kaltēto)
2 ĒK sakapātu lociņu
Gatavošana:
Vistas filejas gabaliņus nomazgā, nosusini, ieliec lēzenā traukā. Etiķi samaisi ar rozmarīnu, pipariem, citrona miziņu, salviju un eļļu, pārlej gaļai. Traukam uzliec vāku, novieto vēsā vietā, lai vismaz 6 stundas marinējas. Tad izņem gaļu no marinādes, nosusini, pārkaisi ar sāli, liec karstā sviestā un cep 8-10 minūtes, pēc tam izņem. (sk.*)
Pannā, kur cepta vista, ielej marinādi, uzvāri un pievieno pārējos garšaugus. Pārlej vistai un pasniedz.(sk.**)
*nu, šāds gatavošanas veids man kategoriski neder, tāpēc no šīs vietas- savādāk. Izņemu vistu no marinādes, nenosusinot lieku uz cepamā papīra loksnes, uzlieku biezumus no marinādes, pievienoju visas pārējās garšvielas, salieku papīru kā aploksni un rūpīgi saspraužu ar stepleri. Tad- 200 C cepeškrāsnī, kādas 15 minūtes.
** sk. iepriekšējo piezīmi, posmu izlaižu.
Iespaidi: sulīga gaļa, vienkārši pagatavojama, labs garšvielu komplekts:)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru