piektdiena, 2010. gada 14. maijs

ananāsu gredzeni

Ļoti priecājos, ka komentējat un rakstat meilus un arī par jauniem sekotājiem. Nedaudz mulstu- vai man vajadzētu uz to kaut kā reaģēt, kaut ko rakstīt? Bet nu, liekas, tādas prakses nav. Priecāšos klusu:)
Taču šodien esmu apguvusi lodziņu ielikšanu, tas mani sajūsmina un tāpēc jaunpienācējiem- skaists klips.


Uz tad vēl šodien recepte.

Gredzeni ar ananāsiem
Kādreiz vienmēr saldētavā turēju saldētu kārtaino mīklu- mazums ko sagribēsies, mazums kādi ciemiņi ieklīdīs. Bet nu tad konstatēju, ka sagribas pārāk bieži, pārstāju pirkt. Šī recepte ir ideāla totāla slinkuma brīdī. Nekad nepērku nekādus kompotus un it īpaši- ananāsu, taču pēc šīs receptes radās iespaids, ka ananāsu gredzenu kārba ir saimniecībā noderīga manta.
Recepte tik daudz klīdusi krievvalodīgajā tīmeklī, ka autoru nekā nevaru nosaukt. Paldies viņam! Vajag:
Kārtainā mīkla
Ananāsu gredzeni (kompots)
Kukurūzas ciete
Pūdercukurs
Gatavošana:
Atkausēt mīklu, nedaudz izveltnēt, sagriezt plānās strēmelēs- kādu 2-3 cm platumā. Ar papīra dvieli nosusināt gredzenus, viegli apviļāt cietē. Aptīt gredzenus ar mīklu (izlaižot caur vidu). Likt cepeškrāsnī 200 C, cept, kamēr skaista zeltaina krāsa (varētu būt 20 min.). Pārkaisīt ar pūdercukuru.

3 komentāri:

  1. Paldies Tev, Anita, par lielisko blogu :)
    Vakar meklēju idejas ābolu utilizācijai un uzkāros uz šo. Izgrebu pāris antonovkām serdes, sagriezu biezās šķēlēs, ietīstīju mīklas strēmelēs, iespiedu ar virspusi cukurā un aidā krāsnī. Sanāca lieliski! Tikai tā mīklas tīšana caur centru ir tik ķēēēēēpīga...

    AtbildētDzēst
  2. oooo, Ieva, izņemt āboliem serdes- tā ir darbība, ar kuru vēl neesmu saskārusies! Skan iespaidīgi! Priecājos, ka noderēja ideja. Tātad, āboli paguva izcepties...

    AtbildētDzēst
  3. Anita, patiesībā ļoti vienkārši - ar nazi ap kātiņu izgriežu tādu kā konusu, un tad urbjos dziļāk ar tējkaroti - man te tāda senlaicīga, sudraba, dziļa un asām malām.
    Griezu pirksta biezuma šķēles, bet domāju, var arī biezākas. No antonovkas palika skābs biezenis (cieti neizmantoju) un miziņa (derēja laikam nomizot tomēr). Cepu - ilgi, manliekas kādas 30 minūtes 180 grādos, pēc tam nobrūnināju no augšas.
    Izskatījās ļoti dekoratīvi. Bērniem ne visai - jo skābs pildījums un miza, bet apēda tāpat :)

    AtbildētDzēst