Recepte- Tata, cookcshool.ru (recepti baltkrievu avīzē publicējusi Izraēlas vēstnieka sieva)
Vajag:
500 g kartupeļu
1 gl kefīra
2-3 ĒK miltu
1 ola
sāls
0,5 TK sodas, dzēst ar 1 ĒK etiķa
1 ĒK eļļas mīklai
eļļa cepšanai
Gatavošana: kartupeļus sarīvēt uz sīkas rīves, notecināt sulu (var nospiest marlē, bet nu es vnk paspaidīju sietā), pievienot kefīru, miltus, olu, sāli, sodu, eļļu. Mīklai jābūt kā krējumam pēc konsistences. Uz labas nepieraujošas pannas uzkarsēt nedaudz eļļas un cept plānas pankūkas no abām pusēm uz vidējas uguns. Mīklu uz pannas neliet, likt ar karoti un izklāt pa pannu. Gatavu pankūku salikt uz pusēm un vēlreiz uz pusēm.
Iespaidi: Man ļoti garšoja! Tradicionālās kartupeļu pankūkas necepu un neēdu- pārāk daudz tauku un pārāk ilgi jācep, bet šīs ir burvīgas! Un cepšanas procesā eļļu vairs pielikt uz pannas nevajag, nepiedeg.
otrdiena, 2010. gada 11. maijs
Latkes
Latkes- plānās kartupeļu pankūkas
Ebreju tradicionālā recepte Hanukas svinībām.
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Anita, saki lūdzu, vai šīs receptes 3 sastāvdaļa ir domāta 2-3 ĒK milti? Dikti iekārdinājos, gribas pamēģināt :)
AtbildētDzēstJā, milti, izlaboju! Es atkārtotu, ja man kāds sarīvētu kartupeļus. No tik daudzām receptēm atsakos, jo no visām darbībām visgrūtāk saņemties rīvēšanai...
AtbildētDzēst