Par rudzu desertiem pat nerunāsim. Ja sklandu raušiem ir daudz radu Karēlijā vai Somijā, tad doma par to, ka rudzu maize un putukrējums ir labs savienojums, viņām liekas pilnīgi fantastiska:)
Bet nu ne par to.
Es jau nemaz pati mājās tos desertus negatavoju. Sklandu raušus cepu Ziemassvētkos, bet no desertiem izvairos- trekns krējums, maize. Bet nu kompānijas pēc:)
Kārtainas rudzu deserts
Vajag:dažas šķēles rupjmaizes (es izmantoju Sērenes, bez kviešiem un rauga)
1/3 gl rīvētas brūklenes
50 m saputots saldais krējums ar nelielu daudzumu pūdercukura un šķipsnu kanēļa
1/4 glāzes nedaudz atšķaidīta sīrupa no jebkura ievārījuma
Gatavošana:
Maizi 150-160 C sakaltēt cepeškrāsnī, kamēr pārvēršas par sausiņiem. Sasmalcināt blenderī. Pakāpeniski pieliet sīrupu, kamēr drupačas mitras.
Kārtot slāņiem ievārījumu, maizi, putukrējumu.
Atstāt ledusskapī uz pāris stundām.
Un vēl viens-
Rudzu krēms
Vajag:
saputots saldais krējums ar nelielu daudzumu pūdercukura un šķipsnu kanēļa
ceptas rupjmaizes drupačas (sk.iepriekšējo recepti)
Gatavošana: krējumam pakāpeniski piejaukt tik daudz drupaču, lai stingrs krēms (akurāti, stipri absorbē!)
Rīta kafiju dzerot, kaitīgi lasīt tādus ierakstus - siekalu pilna mute (it sevišķi, uz kārtaino desertu raugoties). :)
AtbildētDzēstNu,es domāju, ka no rīta vēl kaut cik var lasīt tādas lietas:)) It kā jau pēc 18iem nevajadzētu aizrauties ar šādu lasīšanu:)
AtbildētDzēstMierinājumam varu minēt ajurvēdu- pirmajai dienas garšai jābūt saldai:)
Sklandu raušus zinām, kā sauc, bet šo ēdienu nez kāpēc nesauc vārdā. Tas ir BIGUZIS.
AtbildētDzēstBiguzis- interesanti, nekad neesmu dzirdējusi. Bet nu mana latviešu valoda ir ļoti pavirša. Tā sauc jebkuru saldo ar putukrējumu un rudzu maizi?
AtbildētDzēst