otrdiena, 2010. gada 24. augusts

elementārie kartupeļi

mūsu šīsvasaras favorīts- nu, kad vispār tika gatavots kaut kas. Atšķiras no parastiem vārītiem kartupeļiem, vairāk garšas.

Kartupeļi ar ķiplokiem un dillēm

Avots- IRIS, cookshool.ru
Vajag:
2 kg kartupeļu
pāris ĒK sakapātu diļļu
ķiploki- mums garšo vairāk, tāpēc šādam daudzumam- vesels ķiploks
20-30 g sviesta
sāls
Gatavošana:
Nomizot kartupeļus (jaunos var nemizot), sagriezt lielos gabalos (nelielus kartupeļus- uz pusēm, lielākus- 4 daļās), likt tukšā katlā. Izspiest virsū ķiplokus, pārkaisīt ar dillēm, pasālīt, salikt starp kartupeļiem sagrieatu gabaliņos sviestu. Ieliet pusglāzi ūdens, uzlikt vāku. Uz nelielas uguns tvaicēt 25 minūtes no brīža, kad sāks vārīties.

1 komentārs: