bija man posms, kad es mēģināju izveidot lielāku autonomiju- vārīju daudz ievārījumu, cepu maizi katru nedēļu un tml. Taču tas ir laikietilpīgi un prasa nopietnu menedžmentu. No tā laika man ir šī recepte- mājās pagatavojams kondensētais piens. Jo lai nu kā, bet piedevas šī produkta sastāvā man liekas nepieņemamas.
Šī recepte ir pilnīgi ideāla, nedz proporcijas, nedz laiks tajā nav maināmi. Sanāk divas mazas burciņas kondensētā piena. Es izmantoju nerafinēto cukuru.
Kondensētais piens
Vajag:
1 litru piena
360 g cukura
naža gals sodas
Gatavošana:
Katlā ar biezu dibenu uzvārīt pienu ar cukuru un sodu, vārīt uz ļoti lēnas uguns 1 stundu. Sākumā sekot, lai neaizbēg, pēdējās 15 minūtes periodiski apmaisīt. Kā tikai krāsa sāks kļūt nedaudz tumšāka (skatīties- tas notiks pēc stundas), noņemt no uguns, atdzesēt, liet burciņā, cieši aizvērt. Uzglabāt ledusskapī ap mēnesi.
1 litru piena
360 g cukura
naža gals sodas
Gatavošana:
Katlā ar biezu dibenu uzvārīt pienu ar cukuru un sodu, vārīt uz ļoti lēnas uguns 1 stundu. Sākumā sekot, lai neaizbēg, pēdējās 15 minūtes periodiski apmaisīt. Kā tikai krāsa sāks kļūt nedaudz tumšāka (skatīties- tas notiks pēc stundas), noņemt no uguns, atdzesēt, liet burciņā, cieši aizvērt. Uzglabāt ledusskapī ap mēnesi.
tieshi tas ko es mekleeju.!
AtbildētDzēstbet nu- ļoti uzmanīgi, es nesen sadedzināju visu un izmetu, jo paturēju par 3(!!) minūtēm ilgāk.
DzēstAiii... šodien būs vārīšana :)
AtbildētDzēstO, vēlu veiksmi! Ļoti, ļoti uzmanīgi un uzņemot laiku precīzi!
DzēstTātad sākumā uz straujas uguns līdz viršanai un tad kad jau vāras nogriezt uguni? Vai var taisīt ar rafinētu cukuru vai tikai nerafinētu?
AtbildētDzēstAtvainojiet par kavēšanos ar atbildi! Vispirms uz vidējas uguns, tad uz minimālas. Protams, var rafinētu.
AtbildētDzēst