sestdiena, 2010. gada 14. augusts

torte! Koz esmu varone:)

Dzimšanas dienas torte bērnam. Kopumā gatavošana prasa veselu pusstundu- maksimums, ko var īstenot šovasar:) Gandrīz nobeidzos, kaut gan izvēlējos torti, kura neprasa cepšanu:) Vienīgā saskarsme ar paaugstinātu temperatūru- izkausēt šokolādi (arī jau klāt nestāvu, bet nu vienalga)
Aveņu-šokolādes čīzkeiks
Ideja- elladkin.livejournal, taču daudz ko mainīju receptē, adaptējot to savām vajadzībām un gaumei. Oriģinālā ir šokolādes-mango- arī labi.Pamats:
1 paciņa Selgas cepumu (var izmantot jebkurus- piemēram, apelsīna), samalt
50 g sviesta, izkausēt
Šokolādes kārtai:
200 g rūgtās šokolādes, 200 g „Filadelfijas” siera, 150 g maskarpones
Aveņu kārtai:
1 kārbiņa aveņu (kādi 300 g), 100 g cukura, 350 g „Filadelfijas” un maskarpones maisījuma- puse uz pusi vai kā savādāk; 50 ml saldā krējuma
1 paciņa RUF želatīna (es izmantoju tikai to, jo paciņa paredzēta 500 ml šķidruma, nav jāmēra)
Gatavošana:
Sajaukt izkausēto sviestu ar cepumiem. Ņemt 25 cm diametra cepamo formu ar noņemamu malu, pamatu izklāt ar foliju. Likt cepumus ar sviestu, piespiežot un izlīdzinot veidot pamatu. Ielikt ledusskapī.
Izkausēt šokolādi ūdens peldē (šokolādi likt mazā metāla traukā, to, savukārt- traukā ar karstu ūdeni). Ūdeni no apakštrauka neizliet- varēs izkausēt želatīnu pēc 5 minūtēm. Nedaudz atdzesēt šokolādi. Sakult šokolādes kārtai paredzētos sierus, akurāti pielikt šokolādi. Likt maisījumu uz cepumu pamata, novākt ledusskapī.
Sakult līdz viendabīgumam (ar mikseri pusminūti) aveņu kārtai paredzētos sierus, pielikt cukuru. Izberzt avenes caur sietu. Pielikt sieriem avens bez kauliņiem. Izkausēt želatīnu saskaņā ar instrukciju uz iepakojuma, pievienot aveņu masai. Likt pa virsu šokolādes kārtai. Izrotāt ar avenēm (iespiest tās sierā līdz pusei). Likt uz nakti ledusskapī.
Iespaidi: es esmu ļoti liela siera kūku fane, īsti objektīva nevaru būt. Protams, ka izcila.

17 comments:

  1. Gribēju pateikt paldies par Petrosjana linku. Nevaru aiziet gulēt. (Andra)

    AtbildētDzēst
  2. Andra, ļoti priecājos- man tās fotogrāfijas daudz nozīmē.

    AtbildētDzēst
  3. torte izskatās varen gardi un bildes ar :)

    AtbildētDzēst
  4. Paldies! To ogu slāni esmu vēl atkārtojusi citās variācijās- vienmēr labs.

    AtbildētDzēst
  5. priekš manām spējām izklausās pārāk sarežģīti :D

    AtbildētDzēst
  6. Nu, es tomēr teiktu, ka šo torti būtu grūti sabojāt:)

    AtbildētDzēst
  7. hm, varbūt izdosies saņemties :))

    AtbildētDzēst
  8. ko nozīmē sakult sieru? līdz kādam stāvoklim? :D

    AtbildētDzēst
  9. Vienkārši līdz viendabīgumam, lai nav lielu siera masas gabalu- ja ar mikseri, tad kādu pusminūti, ja ar dakšu- nu, nedaudz ilgāk sanāks:)

    AtbildētDzēst
  10. neticami, bet es to izdarīju :) rīt redzēs rezultātu :))

    AtbildētDzēst
  11. tiešām?? uzraksti iespaidus, interesanti!

    AtbildētDzēst
  12. rīt, vīramātei dzimšanas diena un tad tiks nobaudīta... tad arī uzrakstīšu, kā bija :)

    AtbildētDzēst
  13. http://kores-lurix.blogspot.com/2010/08/avenu-siera-kuka.html
    :)

    AtbildētDzēst
  14. Es jau apskatīju fotogrāfiju un nopriecājos par rezultātu!
    Redzi, viss nebija tik briesmīgi:)

    AtbildētDzēst
  15. Paldies, par recepti. Aveņu kārtai sakulu tikai sierus kā rakstīts un aizmirsu par saldo krējumu, bet arī tā pat bija laba... Un kā cepumu kārta man sanāca tāda visai drūpoša, bet visi slavēja tā pat..paldies :))

    AtbildētDzēst
  16. Šo komentāru ir noņēmis emuāra administrators.

    AtbildētDzēst