otrdiena, 2011. gada 25. janvāris

burkānu bulgurs

tā ir Sirmā ideja, oriģinālā tika izmantots kuskuss. Receptes tekstu atrast nevaru,  taisīju aptuveni, vienalga paldies!
Vajag:
1 liels burkāns, sarīvēt uz rupjas rīves
kāda ĒK sviesta
sāls, pipari
pusglāze bulgura
glāze ūdens
Gatavošana:
Iesviestot cepamo foru, likt tajā burkānu, cept  cepeškrāsnī, 200 C aptuveni 10 minutes. Pielikt bulguru, cept vēl tik pat ilgi. Pielikt sāli, piparus, pārliet ūdeni (vai kādu dārzeņu sulu vai, iespējams, buljonu), likt cepeškrāsnī un gatavot līdz gatavībai. Es vēl beigās pieliku nedaudz sviesta.
Komentāri: es izmantoju bulguru no bioveikala, diezgan rupju. Nācās vēlreiz pieliet pusglāzi ūdens un kopējais laiks ar ūdeni bija kāda pusstunda.
Pats par sevi ēdiens ir ne pārāk izteiksmīgs, tas noder pie kaut kā daudz pikantāka. Es to gatavoju kā pamatu salātiem darba pusdienām. Ļoti ērti un garšīgi arī. Un dzeltenā krāsa janvāra beigās uzmundrina.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru