mana apņemšanās gatavot pēc grāmatām kaut kā aprīlī neīstenojās:) Tai vietā apguvu filmu vilkšanu no tīmekļa plašumiem un tāpēc interese par gatavošanu uz laiku izzuda. Nu par tādu koncentrētu un mērķtiecīgu.
Bet kaut kas ir jāēd, vēl jo vairāk, kad ir skaists pavasaris un spīd saule. Tādēļ- diētiska un jauka zupa.
Vajag (2 l katlam)
4 palieli burkāni, sarīvēt uz rupjas rīves
2 mazās kārbas tomātu savā sulā, bez mizas*
izvārīti rīsi (vai grūbas, bulgurs)**
sāls, svaigi malti pipari, muskatrieksts
3-4 ĒK sakapātu pētersīļu
jebkuri zaļumi pārkaisīšanai šķīvī
Gatavošana:
Katlā ieliet puslitru ūdens, iebert rīvētos burkānus. Vārīt kādas 10 minūtes, tad pielikt tomātus ar visu sulu un pētersīļus. Vārīt vēl 15 minūtes, pasālīt, pārkaisīt ar pipariem (dāsni), pierīvēt trešdaļu muskatrieksta, pielikt putraimus. Šķīvī pārkaisīt ar jebkuriem zaļumiem (man bija pa dažām lapiņām gan baziliks un rozmarīns, gan timiāns un piprmētras- visi labi der).
*man personīgi negaršo tomātu gabali zupā, tāpēc pirms likšanas katlā sasmalcināju ar blenderi.
** es liku gan rīsus, gan grūbas un labi daudz.
Komentāri: ātra, garšīga un veselīga zupa.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru