sestdiena, 2011. gada 19. novembris

Biezpiena bumbiņas

Pat nezinu, kādu etiķeti likt- konfektes vai kūkas. Vairākas dienas mēģināju atcerēties- pirms daudziem gadiem kaut ko tādu gatavoju, taču neatcerējos ne tikai proporcijas, bet arī vispār sastāvdaļas. Nācās izdomāt no jauna.
Drīzāk jau tās ir kūciņas. Esmu ļoti gandarīta par šo izstrādājumu- ja vēl atradīšu iespēju neizmantot "Selgu" (jo tās sastāvs mani nesajūsmina), būs laba alternatīva pirktajiem saldumiem. Sanāk ļoti daudz (26 palielas bumbiņas- nu, kādi 4 cm diametrā), visām brīvdienām.
Vajag:
500 g mitra biezpiena (presētā, vai arī vajadzēs to samalt vai caurberzt)
100 ml saldā krējuma
150 g marmelādes, sagriezt sīkos kubiņos
100-150 g cepumu, samalt rupjos miltos (atkarībā no dauzduma bumbiņas būs blīvākas vai mīkstākas)
20 g (2 ĒK) pūdercukura
kokosa skaidiņas (aptuveni 60 gr)
Gatavošana:
Biezpienu rūpīgi sajaukt ar krējumu, pūdercukuru, cepumiem. Beigās iemaisīt marmelādi. Veidot bumbiņas, rūpīgi apviļāt kokosa skaidās, likt ledusskapī uz pāris stundām.

9 komentāri:

  1. ak dievs cik gardi. pat siekalas saskrēja mutē. jājož pēc biezpiena :D

    AtbildētDzēst
  2. Madara, galvenais ir izturēt pāris stundas, kamēr bumbiņas ir ledusskapī:)

    AtbildētDzēst
  3. Šis nu gan izklausās labs! Noteikti būs jāpamēģina!
    Šodien uztaisīju saldo desu (to, kas ar kakao), jā, tās pāris stundas ir gan ko ciesties. :D

    AtbildētDzēst
  4. Vislabakā alternatīva Selgas cepumiem ir ... pašu ceptie cepumi.

    AtbildētDzēst
  5. Hela, saldā desa ir manās acīs garšīgākais, kas var būt. Pirms kādiem 3 gadiem taisīju un vīlos- nebija tās koncentrētās garšas, taču tad sapratu, ka tas ir saistīts ar attaukoto poļu kakao:)

    Biete, ir arī garšīgas, jā:)

    Anonīm, bez šaubām- tā arī ir, taču maltus cepumus es izmantoju biežāk, nekā spēju organizēt pašceptus cepumus. Ja pirms šādu bumbiņu gatavošanas (10 min.) būtu jācep cepumi, tas vairs nebūtu nedz ātri, nedz spontāni.
    Vajag, laikam, mēģināt cept lielus cepumu daudzumus un uzglabāt skārdenēs...

    AtbildētDzēst
  6. Anita, paldies par recepti, sataisīju šodien ''pieaugušo variantu'' :D, saldā krējuma vietā pielēju krējuma liķieri (varbūt mazliet mazāk kā krējumu) :), nu ļoti labas sanāca! :)

    AtbildētDzēst
  7. Aija, varu iedomāties! laikam ļoti labi sanāca! Man te pie mafiniem ir krējuma liķiera mafini- ļoti garšīgi.

    AtbildētDzēst
  8. O, jāsameklē! :) paldies, liķieris vēl palika :)

    AtbildētDzēst