sestdiena, 2011. gada 5. novembris

Ziemssvētki nāk!:)

Atgādinu visiem, ka ir pēdējais laiks likt Ziemassvētku kūku/pudiņu- nedaudz mazāk par mēnesi maisījumam, nedadz mazāk par mēnesi- gatavo kūku nobriešanai. Labāk saīsināt pirmo posmu, ja trūkst laika.
Es šodien sajaucu maisījumu un tagad sākas apmaisīšanas mēnesis.
Šeit pirmais posms.
Pēc mēneša- otrais posms.
Un tad jebkurā dienā- trešais.

8 komentāri:

  1. Ļoti aizraujoši! Esmu gan vīlusies, man likās, ka tam visam kopā pietiek ar vienu mēnesi, un receptē ir ļoti daudz rozīņu, plūmju un aprikožu, kas man negaršo, bet es tomēr pamēģināšu - gan vēl vēlāk, jo agrāk vienkārši netikšu pēc sastāvdaļām. Bet, Anita, vai Tu varētu uzmest aci, kas ir vainas trešās daļas saitei? Man izmet uz blogger starta lapu.

    AtbildētDzēst
  2. Vienmēr uz šo gardumu noskatos ar tādu žēlumu, jo man ģimenē visi patrāpījušies rozīņu un citu žāvētu augļu neēdāji:( Diez vai tās sastāvdaļas var ar ko citu maz aizstāt?

    AtbildētDzēst
  3. Diāna, vienu gadu man nebija laika un es visu taisīju pa mēnesi. Nemelošu, ka manīju lielu atšķirību:) Protams, ilgajā procesā IR jēga, taču lielas traģēdijas nebūs, ja gatavosi novembra beigās un katrs posms būs 2 nedēļas.
    Par sastāvu- es bez lielas nepieciešamības neēdu rozīnes un tās aizstāju ar žāvētiem ķiršiem un dzērvenēm. Noteikti var aizstāt tos augļus, kas akūti negaršo, ar tīkamākiem.

    Sarkanā Biete, aizstāt visus žāvētos augļus žāvēto augļu kūkā laikam nebūtu īsti reāli:)
    Gan jau tas nebūt nav vienīgais garšīgais svētkos.
    Es jau arī bērnam šo nedodu, protams. Dāvanām taisu un sev.

    AtbildētDzēst
  4. neticami, esmu nopirkusi visas sastāvdaļas :D tagad jautājums- cik hermētiskam traukam jābūt? tādam riktīgi nopietnam vai var būt plastmasas trauks ar vāku?

    AtbildētDzēst
  5. Ar parastu plastikāta konteineri ar ciešu vāku pilnīgi pietiks!
    Grūti ir noturēties un nepagaršot katru reizi, kad apmaisi:)

    AtbildētDzēst
  6. paldies :) mana kūka vai tās pirmsākums ir nodzīvojis pirmo nakti :D

    AtbildētDzēst
  7. man iesācēja jautājumi :)) šodien sapratu, ka aizmirsu pierīvēt ābolu, pierīvēt šodien vai nelikt klāt?

    AtbildētDzēst
  8. Laura, mierīgi rīvē klāt šodien! Manam maisījumam jau ir 4 dienas un vēl nav kokteiļa ķiršu, jo to nav Rimi:) Citrona mizu un sulu es arī liku klāt 3.dienā.

    AtbildētDzēst