sestdiena, 2012. gada 25. februāris

pseidoindiešu briseles kāposti

ļoti politkorekts nosaukums sanāca, jā.
Tātad- pseido, jo tā ir mana variācija, nevis konkrēta recepte. Garšvielas visai parastas indiešu ēdienam- tātad indiešu.
Vajag:
250 g iepakojums briseles kāpostu, noņemt virslapas, nogriezt netīro kātiņu, pārgriezt uz pusēm.
1 paprika, strēmelēs
saldēti zaļie zirnīši, pāris saujas
pētersīļi
šķipsna asafetīdas, 1/2 TK kumīna, 1/2 TK kurkumas, sāls
1 ĒK gī sviesta vai eļļas
Gatavošana:
Katliņā izkausēt sviestu, likt garšvielas, cept pāris minūtes, likt briseles kāpostus, apcept minūti. Pielikt papriku, zirnīšus, pieliet 1/4-1/3 gl ūdens (var, protams, arī dārzeņu buljona), uzlikt vāku, sautēt uz mazas liesmas 15 minūtes.Pārkaisīt ar pētersīļiem.
Var ēst atsevišķi- ar maizi vai rīsiem, var sajaukt ar izvārītiem basmati rīsiem- arī ļoti garšīgi.

6 komentāri:

  1. Anita, laikam jāpadodas Tavu briseles kāpostu recepšu priekšā un rīt jādodas uz bodi meklēt... briseles kāpostus :) Paldies par receptēm!

    AtbildētDzēst
  2. Aija, priecāšos, ja noderēs.

    Centrā Rimi ir ļoti glīti kāposti, safasēti, gan holandiešu. Pirms nedēļas bija arī tirgū. Taču par citiem veikaliem neko nevaru pateikt.

    AtbildētDzēst
  3. Vienmēr žēli noskatos uz briseles kāpostiem, jo, zinu, ka veselīgi, bet nezinu, kā tos garšīgi pagatavot. Tava recepte izklausās varen garda - būs man arī jāsaņemās un jāpērk nost:)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Nu, briseles kāposti, man liekas, nebūt ne visiem garšo. Kā arī brokoļi, teiksim. Bet nu to tikai empīriskā ceļā:)

      Dzēst
  4. Anita, es jau vēl pagaidām djerevņā (oi, piedošanu, Salaspilī), mums te Rimi tikai vēl cels :D , bet es zinu mūsu pilsētā veikaliņu, kurā uz svara pārdod briseles kāpostus :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. ā, es zinu, ka tu Salaspilī, domāju, ka Rimi jau visur aizsniedzies:)

      Dzēst