Oriģinālajā versijā šī ir Reičelas Alenas recepte, taču tur bija sarežģīta koriandra marināde vistai, citas zaļās lapas un vēl šis tas. Taču vienalga tā vēsturiski paliek Alenas recepte, jo man prātā nenāca, ka var apvienot lēcas ar vistu un ka tas būs tik ļoti garšīgi. Ļoti, ļoti laba ideja. Un olbatumvielu- ļoti daudz.
Tātad- mans variants.
Vajag:
Vistai:
1 dubultā vistas fileja
1+2 ĒK olīveļļas
sāls, pipari, 1/2-1 TK kaltētu garšaugu (man- maisījums ar godīgu nosaukumu "Putna gaļai")
3 ķiloka daiviņas, saspiest
Cits:
1/2- 2/3 gl zaļo lēcu, pāris stundas mērcēt
1/2 aisberga salātu
40-50 g mīkstā krējuma siera (man- poļu Favita, var arī Fetaki un tml.)
pāris TK citrona sulas
Gatavošana:
1. Vistu pāris vietās iegriezt, pārziest ar 1 ĒK eļļas, pielikt visu pārējo, atstāt traukā ar vāku uz stundu. Tad likt cepamā papīra aploksnē vai cepamtraukā ar vāku, cept 200 C 15 minūtes. Nedaudz atdzesēt, sagriezt strēmelēs.
2. Izvārīt lēcas (nesalīt procesā)- tas prasīs kādas 15 minūtes.
3. Traukā likt sagrieztas salātlapas, pa virsu- lēcas, vistu, sadrupinātu sieru. Pārliet ar 2 ĒK eļļas un citrona sulu.
Komentāri: Favita ir sāļš siers, akurāti ar to!
Iespaidi: esmu sajūsmā. Reti ēdu gaļu un vienmēr gribu, lai tā būtu īpaša recepte- šī tāda ir. Es izvārīju uzreizi daudz lēcu, saliku tās konteinerī un šo salātu veģetāro versiju dažas dienas gatavoju līdzņemšanai uz darbu.
Ooo, kaa vajadzetu shitadu uztaisiit! Kaa Tu domaa, ar sarkanajam lecam var?
AtbildētDzēstIeva
Ieva, garšas ziņā būs labi- kad man beidzās zaļās, es veģetāro versiju taisīju ar sarkanajām, taču rēķinies, ka sarkanās vārot pārvēršas par putru.
Dzēst