Man ļoti patika nosaukums- kaut kas pilnīgi reliģisks tajā ir, bet nu īstenībā vienkārši "Ītonas maisījums", kurš radies Ītonas koledžā vēl 19.gadsimtā kaut kādā saistībā ar kriketa spēli. To gatavo ar dažādām ogām un mūslaikos arī ar dažādiem piena produktiem (saldo krējumu, maskarponi, svaigo sieru, grieķu jogurtu u.t.t.), bet klasiskais variants ir zemenes ar putkrējumu un meringiem (-ām?). Man bija maskarpones siers un bezē (kaut gan tas, ko Staburadze ražo kā bezē ar riekstiem, manuprāt, vairāk atbilst mering...am?, jo ir staipīgs iekšā- ļoti garšīgs)
Vajag:
puskārbiņu maskarpones (100 g)
50 g bezpiedevu jogurta
1 ĒK pūdercukura var sīrupa
zemenes- 200-300 g
daži bezē cepumi (man- viens Staburadzes bezē ar riekstiem)
ĒK vaniļas ekstrakta vai pāris pilienu esences
Gatavošana:
Nedaudz samīcīt ar rokām zemenes. Sakult kopā maskarponi, pūdercukuru, jogurtu, ekstraktu. Likt visu uz trauka pārmijus, pārkaisīt ar salauztu bezē. Var arī likt individuālos deserta traukos.
Iespaidi: ideālais vasaras deserts. Zibenīgi ātrs un ļoti garšīgs.
Mans nesenais variants- ar zefīru, bet nu ar bezē cepumiem!!! Varu iedomāties, cik grēcīgi garšīgi :)
AtbildētDzēstO, ar zefīru arī labi skan.
DzēstMan šausmīgi patīk tādas receptes- četras sastāvdaļas, turklāt nekā īpaša- un pēkšņi tik labs un pārliecinošs efekts.
Es arī taisu ar zefīru(Laimas krējuma zefīri ir mana izvēle).Lieku kārtās-ogas,(mellenes ar zemenēm ir mans mīļākais salikums),tad plānā kārtiņā vājpiena biezpienu,tam pa virsu sagrieztus zefīrus,tad skābais krējums vai grieķu jogurts,tad atkal ogas ,līdz deserta trauciņš vai glāze pilna.Zefīru sagriežu diezgan sīki,jo patīk ,ka viņš jogurtā pakūst,bet tas jau ir gaumes jautājums.
AtbildētDzēstZiemā ogu vietā lietoju ceptus ābolus ar cukuru un kanēli.
Evita.
Evita, tas, ko aprakti, ir ļoti manā gaumē! Jo īstenībā man maskapone ne visai garšo (pārāk trekns un pliekans) un to manās acīs kompensē tikai svaigas zemenes. Tavs variants man patīk labāk un es to noteikti izmēģināšu.
Dzēst