piektdiena, 2012. gada 3. augusts

pēdējo melleņu želeja

nesen stāstīju kādam šīs želejas gatavošanas tehnoloģiju un brīnījos- kā tik elementāra un ātra lieta var skanēt tik darb- un laikietilpīgi:)
Bet nu ticiet man- ātri, elementāri un ļoti garšīgi.
Vajag (1 puslitra burkai un trauciņam tūlītēšanai):
800 g melleņu
350 g ievārījuma cukura (Dansukker ievārījuma)
1 TK timiāna lapiņu, ja garšo tādas lietas (es šoreiz neliku, jo vārīju bērnam)
Gatavošana:
Likt katlā mellenes, pieliet 100 ml ūdens, uzvārīt, vārīt 5 minūtes. Pārliet citā traukā caur sietu, beržot ar karoti (mizas atstāt morsam). Uzvārīt izberzto, pielikt cukuru, timiānu, vārīt 10 minūtes. Likt tīrā burkā (es izmazgāju un tad applaucēju ar verdošu ūdeni, vākus gan vāru kādas 10 minūtes, bet vienu reizi, vasaras sākumā un tad uzglabāju slēgtā burkā). Aizvākot.
Iespaidi: man negaršo melleņu ievārījums, man garšo šī želeja. Skaista, piesātīnāta un garšīga.

3 komentāri:

  1. O, cik smuka atkal bilde :).
    Mellenes un timiāns izklausas intriģējoši, nezinu, vai man tā garšotu, bet būtu interesanti izmēģināt.
    Tātad, ņem timiāna zariņu, notrauc lapiņas un tad mēra to tējkaroti?
    Ieva

    AtbildētDzēst
  2. Jā, tieši tā, tikai lapiņas.
    Šo garšu kombināciju es neizdomāju, tā ir visai izplatīta. Vāri mazu burciņu, katrā ziņā pie siera tā derēs, pat ja negaršos uz grauzdiņa.

    AtbildētDzēst
  3. Noteikti vērts pamēģināt, paldies! :)
    Ieva

    AtbildētDzēst