Krāsnī cepti dārzeņi
Vajag:
paprikacukīni
baklažāns
tomāts
ķiploki
pētersīļi
nedaudz eļļas
sāls, pipari, timiāns, oregano vai salvija
Gatavošana:
Uz pannas ar minimālu daudzumu eļļas vai (labāk) grilpannas vai cepšanai bez eļļas paredzētas pannas apcept plānas baklažāna šķēles dažas minūtes no katras puses.
Sagriezt visus dārzeņus šķēlēs, likt pārmīšus veidnē, nedaudz ieziestā ar eļļu. Salikt labi daudz (var arī plānas sīpola ripas, šampinjonus). Pārkaisīt ar sāli, pipariem, kaltētiem zaļumiem. Nedaudz apslacīt ar eļļu. Uzlikt vāku, likt 200 C krāsni, cept 15 minūtsm tad uz 5 minūtēm noņemt vāku. Parbaudiet gatavību- man negaršo pārcepti, vadāties pēc savas gaumes.
Es cepu daudz ar domu par picu nākamajā dienā.
Ābolu karstmaizes
baltmaize (jājā, es to pāris reizes gadā pērku speciāli šīm maizītēm. "Lāču")
nomizots un plānās strēmelēs sagriezts ābols
krējums
cukurs, kanēlis
Gatavošana:
Likt uz maizes kādu karoti krējuma, cukuru, virsū ābolus, virsū var vēl nedaudz krējuma, pārkaisīt ar cukuru un kanēli. Visa daudzums ir jūsu ziņā, man garšo daudz krējuma un saldas. Cept 180 C kādas 15 minūtes, kamēr krējums zeltains un ābols mīksts.
Paldies par garšīgo un tik vienkāršo recepti. Visi ingredienti mājās bija, tomātus gan atcerējos tad kad viss jau bija plītiņā, bet ak cik gardi!!!
AtbildētDzēstŠo komentāru ir noņēmis autors.
DzēstDace, ļoti priecājos, ka noderēja un garšoja!!
Dzēst