Siera-puravu zupa
Vajag (2 l katliņam):
2 puravus3 lielus burkānus
3 kartupeļus (var nelikt, ja nelietojiet)
1 kārbiņa "Dzintara" siera
sals, pipari
2 ĒK olīveļļas
Gatavošana:
Sarīvēt burkānus uz korejiešu rīves. Purava balto daļu un 1/3 zaļās sagriezt gareniski uz pusēm un tad plānos pusgredzenos*. Kartupeļus sagriezt kubiņos.
Katlā uzkarsēt eļļu, likt burkānus, apsautēt maisot 5 minūtes (uz lēnas uguns). Pa to laiku uzvārīt tejkannā ūdeni. Pielikt pie burkāniem puravus, kartupeļus, sieru, pieliet karstu ūdeni cik vēlas (es vāru tikai biezas zupas). Vārīt, kamēr gatavi kartupeļi. Pielikt sāli (ja vajag) un dāsni- piparus. Viss.
*puraviem var noņemt augšējo slāni, jo tas mēdz būt rūgts. Man nav gadījies, bet māsai tā aizgāja bojā sautējums.
Iespaidi: perfekta zupa. Neapnīk nekad.
Biezpiena mafini ar avenēm
Oriģinālā tā ir M.Rītiņa recepte un paredzēti ir sāļie kazas siera mafini ar zaļumiem:)) Rakstīšu oriģinālversiju un tad saldo variāciju.
Vajag:280 g miltu+1 ĒK cepamā pulvera
1 ola
60 ml eļļas
125 ml piena
240 g mīksta kazas siera vai trekna biezpiena (saberzt ar blenderi)
Sāļam variantam:
2 ĒK sasmalcinātu diļļu
2 ĒK sasmalcinātu loku
0,5 TK Vorčesteras mērces
Saldam variantam:
100 g cukura* (man-150)
200 g ogu vai žāvētu aprikožu
Gatavošana:
Traukā sajaukt olu ar eļļu un pienu un biezpienu. Pievienot visu pārējo, akurātu samaisīt- tikai kamēr milti nav sausi, nepārcentieties!
Likt formiņās, cept 180 C kamēr gatavi (aptuveni 20-25 min.)
kārdinoši! Tagad ar nepacietību gaidu rītdienu, lai varētu iepirkt dzintara sieru un uzvārīt zupu :)
AtbildētDzēstUn īpaši mani izbrīna, ka man vispār pagājis garām šis, izrādās, ļoti izplatītais siera izmantošanas veids:)
DzēstCeru, ka garšos!
šādu zupu atceros no laikiem, kad viss bija uz taloniem (vai vienkārši nekā nebija un arī interneta nebija), un mēs to vārījām tikai no kartupeļiem un siera. Jāpamēģina šī apgreidotā versija!
AtbildētDzēstnu nez, "nebija interneta"- tas jau kaut kā pavisam fantastiski:)
DzēstUzcepu mufinu sāļo variantu. Izdevās lielisks! Man ļoti patika, kaut arī nebija īstās mērces (aizvietoju ar vienu šļuku sojas mērces, kaut arī zini, ka garša pavisam citādāka) un arī siers bija mazāk.
AtbildētDzēstIrdeni, manai patikšanai gana mikli, ar lielisku kazas siera garšu. Arī otrā dienā nebja sausi un cieti.
Noteikti atkārtošu!
O, cik jauki un interesanti! Es gribēju arī pamēģināt sāļos, bet kaut kā domu pazaudēju:) Tagad būs iedvesma!
Dzēst