Recepte no goodfood.com.
Vienkārša un visai izteiksmīga maize, laba kā pie vīna, tā pie jebkā un bez jebkā.
(pieķēru sevi pie tā, ka man jau vismaz 3 gadus nākas ierobežot vīnu, taču vienmēr minu to kā ēdiena plusu- saderību ar vīnu:))
Mūsu izpratnē tā gan nekāda karamelizēšana nav, vnk apcepšana.
Tatad, vajag (1 tase=250 ml):
3 TK eļļas
1 liels sīpols, sagriezt plānos pusgredzenos
1 TK sāls
2 tases svaigu spinātu lapas, sagriezt ne sīki
2 ķiploka daiviņas, sakapāt
2,5 tases miltu
2 TK cepamā pulvera
2 olas (nedaudz sakult)
3/4 tases piena
2/3 tases olīveļļas
25 g fetas siera (man liekas, es pieliku kādus 50 g)
Gatavošana:
Uzkarsēt 2 TK eļļas, likt sīpolus un 1/2 TK sāls. Uz lēnas uguns apcept 10 minūtes, kamēr zeltaini. Pielikt vēl 1 TK eļļas, ķiplokus, spinātus, cept 1 minūti. Noņemt no uguns.
Miltus sajaukt ar cepamo pulveri, 1/2 TK sāls.
Atsevišķi sakult olas ar pienu un olīveļļu.
Ātri un ne pārāk rūpīgi sajaukt olu maisījumu ar miltu maisījumu. Pievienot spinātus, sieru.
Cepamo formu (šauru kēksa garenu formu, ap 30 cm) iesviestot-pārkaisīt ar miltiem.
Cept 175 C 35-40 minūtes (uz beigām pārklāt ar foliju un iedurt iesmiņu- beigas var iestāties arī vēlāk)
O, izklausās intersanti un tiešām ne ļoti sarežģīti.
AtbildētDzēstIeva
Galīgi nav sarežģīta. Sarežģītākais- sekot, lai neizņemtu no krāsns par agru.
Dzēst