trešdiena, 2013. gada 13. februāris

V-diena

Ja nu kādam, gadījumā, šie svētki ir mīļi- novēlu jauku dienu un dalos ar draudzenes Ievas recepti. Laba un interesanta, es par to domāju jau otro dienu:)
Tālākais teksts un foto-Ievas.

Šokolādes-dzērveņu mafini
Šī ir viena no „Lapsa virtuvē”/Rimi receptēm, es tikai drusciņ pārtaisīju tā, lai der man.
Vajag:
175 g sviesta
1 glāzi miltu
150 ml cukura
4 ĒK kakao pulvera
2 TK vaniļas cukura
1,5 TK cepamā pulvera
4 olas
50 g tumšas šokolādes
paprāvu sauju dzērveņu (es ņēmu saldētas)

150 g tumšas šokolādes (glazūrai)
60 g saldā krējuma (glazūrai)

Gatavošana:
Uzsilda cepeškrāsni uz 180C. Uz mazas uguns izkausē sviestu, noliek malā.
Lielā bļodā ar dakšu samaisa miltus, cukuru, kakao pulveri, vaniļas cukuru un cepamo pulveri. Atsevišķā bļodā sakuļ olas.
Sausajam maisījumam piejauc izkausēto sviestu, tā, lai viss kārtīgi uzsūcas. Tad iemaisa olas.
Sasmalcina 50 g šokolādes rupjos gabaliņos.
Mīklu pilda formiņās – 1 ēdamkaroti mīklas, tad ogas un šokolādi, virsū atkal mīklu.
Liek cepties apmēram 20 minūtes.
Ja taisa glazūru, tad uz lēnas uguns izkausē atlikušo šokolādi, iemaisa saldo krējumu un klāj uz nedaudz padzisušiem mafiniem. Odziņas uzliek uzreiz.

Komentāri un iespaidi:
Visvairāk mani ieintriģēja Lapsas ideja par to, ka šajos šokolādes mafinos var iecept arī parmezāna vai zilo sieru. Tika veikts eksperiments, un rezultātā divu (un vienīgo) žūrijas locekļu spriedums ir tāds – parmezānu labāk pataupīt pastai, bet zilais siers – tas bija interesanti! Domas dalījās jautājumā par to, vai sieru mafinos dzērvenes ir pluss vai mīnuss (jo bija arī variants „siers plus ogas”).
Zilo sieru es ņēmu ļoti stipru, un siera mafiniem glazūru virsū neliku.
Laba recepte, tikai dikti daudz sviesta. Garšīga glazūra.
Izmēģināju arī variantu tikai šokolāde, bez ogām, bet dzērvenes tomēr dod tādu labu sulīgumu, it sevišķi nākamajā dienā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru