Tālākais teksts un foto-Ievas.
Šokolādes-dzērveņu mafini
Šī ir viena no
„Lapsa virtuvē”/Rimi receptēm, es tikai drusciņ pārtaisīju tā, lai der man.
Vajag:
175 g
sviesta
1 glāzi
miltu
150 ml
cukura
4 ĒK
kakao pulvera
2 TK
vaniļas cukura
1,5 TK
cepamā pulvera
4 olas
50 g
tumšas šokolādes
paprāvu
sauju dzērveņu (es ņēmu saldētas)
150 g
tumšas šokolādes (glazūrai)
60 g
saldā krējuma (glazūrai)
Gatavošana:
Uzsilda
cepeškrāsni uz 180C. Uz mazas uguns izkausē sviestu, noliek malā.
Lielā
bļodā ar dakšu samaisa miltus, cukuru, kakao pulveri, vaniļas cukuru un cepamo
pulveri. Atsevišķā bļodā sakuļ olas.
Sausajam
maisījumam piejauc izkausēto sviestu, tā, lai viss kārtīgi uzsūcas. Tad iemaisa
olas.
Sasmalcina
50 g šokolādes rupjos gabaliņos.
Mīklu
pilda formiņās – 1 ēdamkaroti mīklas, tad ogas un šokolādi, virsū atkal mīklu.
Liek
cepties apmēram 20 minūtes.
Ja
taisa glazūru, tad uz lēnas uguns izkausē atlikušo šokolādi, iemaisa saldo
krējumu un klāj uz nedaudz padzisušiem mafiniem. Odziņas uzliek uzreiz.
Komentāri un iespaidi:
Visvairāk
mani ieintriģēja Lapsas ideja par to, ka šajos šokolādes mafinos var iecept arī
parmezāna vai zilo sieru. Tika veikts eksperiments, un rezultātā divu (un
vienīgo) žūrijas locekļu spriedums ir tāds – parmezānu labāk pataupīt pastai,
bet zilais siers – tas bija interesanti! Domas dalījās jautājumā par to, vai
sieru mafinos dzērvenes ir pluss vai mīnuss (jo bija arī variants „siers plus
ogas”).
Zilo
sieru es ņēmu ļoti stipru, un siera mafiniem glazūru virsū neliku.
Laba
recepte, tikai dikti daudz sviesta. Garšīga glazūra.
Izmēģināju
arī variantu tikai šokolāde, bez ogām, bet dzērvenes
tomēr dod tādu labu sulīgumu, it sevišķi nākamajā dienā.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru