piektdiena, 2013. gada 8. marts

seleriju krēmzupa

žurnāls GoodFood, februāra numurs. Zupa tika piedāvāta komplektā ar šiem plāceņiem, es to gatavoju pavisam atsevišķi.
Ļoti vienkārša, garšīga, smaržīga un- brīnums- garšoja arī bērnam. Tātad- ļoti veiksmīga recepte.
Vajag:
25 g sviesta
400 g seleriju, sagriezt lielos gabalos (nojaušu, ka domāti bija kāti, taču es izmantoju sakni- nomizotu un sagrieztu)
2 puravi, lielos gabalos
400 g mizotu kartupeļu, lielos gabalos
1.3 l dārzeņu buljona
100 ml saldā krējuma (10%)
liela bunte pētersīļu, sakapātu
Gatavošana:
Izkausēt sviestu katliņā. Likt selerijas, uzlikt vāku, apsautēt 5 minūtes. Likt puravus un kartupeļus, atkal uzlikt vāku, apsautēt uz mazas uguns vēl 5 minūtes. Pieliet buljonu, vārīt 45 minūtes. Sablenderēt līdz viedabīgam stāvoklim. Pieliet krējumu un pētersīļus, uzvārīt vēlreiz, noņemt no uguns. Pielikt sāli-piparus. Gatavs.
Var ēst tāpat, var ar sausiņiem, dīgstiem.

6 komentāri:

  1. O, kas tie par lillā asniem? No sākuma es domāju, ka tas ir sarkanais sīpols, bet tagad ieskatījos. Ļoti skaisti!
    Ieva

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Tie ir sarkano redīsu dīgsti. Garšo arī labi:)

      Dzēst
  2. Tas ir kaut kas jauns! Jāaudzē pašam vai varbūt ir veikalā? :)
    Ieva

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ievin, var jau pašiem, ja Tev ir dārznieces dotības un gaiša palodze. Es pērku, no saimniecības, ne veikalā.

      Dzēst
  3. paldies par receptē, bieži šeit ienāku, kad aptrūkstas idejas ikdienas maltītēm un vienmēr kaut ko atrododu. šobrīd mielojamies ar seleriju krēmzupu un sēņu pīrāgu. paldies:)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ieva, es tā priecājos! Tiešām tik jauki dzirdēt, ka garšoja un noderēja vēl kādam!

      Dzēst