piektdiena, 2013. gada 21. jūnijs

vasaras biezās mērces (dipi)

Nezinu, kā varētu apzīmēt šos ēdienus, varbūt palīdzēsiet. Angļu valodā tie ir dip'i- biezenis, kurā var iemērkt dārzeņus, maizi u.t.t
Pirmais- no GoodFood žurnāla jūnija numura.
Vajag:
brokoļus- vārītus, atdzesētus (vai, labāk, tvaicētus (saldēti-6 min.)
krējumu
čili piparus
citrona sulu
Gatavošana: sablenderēt.
Komentāri: visu var variēt- es domāju proporcijas. Es uz zupas bļodiņu brokoļu pieliku 2 ĒK krējuma, piespiedu nedaudz sulas un pieliku šķipsnu Kajienas piparu, jo nebija čilī. Var pāris pilienu Tabasco. Man ļoti garšoja, viegls un patīkams vasaras ēdiens.
Otrs ir parastais mūsmāju risinājums cīņā ar sieru+sviestu (jo maize-pitas-sausiņi ir mūsu pamatprodukts).
Vajag:
beztauku rakha vai citu biezpienu
rīvētu gurķi
rīvētu mazsālīto pusgurķi
piparus, sāli (ja vajag)
TK saspiestu koriandra sēklu
Gatavošana: sajaukt.

4 komentāri:

  1. Man liekas, ka gan dips gan biezā mērce ir ļoti labi nosaukumi. Ļoti patīk brokāļu mērces bilde, tik tik vasarīga!
    Ieva

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies, Ieviņ!
      Īstenībā tapa tukšojot saldētavu, taču nekā nespēju saņemties un uzrakstīt par to tīrīšanu:) Tāds karstums.

      Dzēst
  2. Pirmā mērcīte tiešām izskatās tik vasarīga! Pats labākais, ak var pagatavot arī ziemas laikā, lai atcerētos par vasaras svelmēm!
    apskatījos dziļāk memuāra dzelmēs, brīnišķīgas receptes! Gribās visu izmēģināt.

    Brigita,
    http://lostinpattern.blogspot.com/

    AtbildētDzēst
  3. Paldies, Brigita!
    Īstā svelmē jau vispār neko nesanāk gatavot, ziema varētu atcerēties, ēdot gurķus:))

    AtbildētDzēst