pirmdiena, 2013. gada 15. jūlijs

ātrās vakariņas karstumā

mans bērns jau nedēļu ir nometnē un, līdz ar to, es jau nedēļu nepērku un negatavoju ēdienu. Pārmaiņas pēc tas ir tik patīkami, ka vārdos nespēju uzteikt. Ar visu to, ka jūlijs ir skaistākais mēnesis tirgū, arī uz turieni neeju- negribu neko pirkt, gatavot un, faktiski, arī est. Siermaizes, avenes no blakus veikala un mērķtiecīga visu dīvaino krājumu apēšana - ko tik nevar atrast mājās, ja ikdienā neaizraujas ar plānošanu! Saldētavā atradu 2 kotletes un pagājušā gada gailenes. Biju priecīga. Brūklenes vairs nesaldēšu, tās nav necik patīkami atrast pēc gada:). Bet vispār man bija interesanti- cik ilgi varēšu nepirkt ēdienu, speciāli negatavojoties šim pasākumam. Draudzene Ieva, kura dažreiz šeit publicēja receptes, iedvesmoja uz krājumu iznīcināšanu un jaunu nepirkšanu, kamēr nav apēsts:)
Diemžēl, karstums padarīja neiespejamu maizes vai plāceņu cepšanu, tāpēc jau pēc 2 dienām bija jāpērk. Nu bet vienalga, veikalā biju 1.5 reizi (par pusreizi uzskatīsim ieiešanu pēc kafijas)- pretstatā iešanai katru dienu, kas ir parasta parādība.
Nu tā, sākumā man bija dārzeņi un arī makaroni:))
Man ļoti patīk šie Dobeles makaroni, kas imitē rīsus, tie ļoti labi iederas salātos.
Vajag:
makaroni
gurķi, tomāti, redīsi, zaļumi (man- baziliks)
sāls, pipari, balzāmetiķis
Gatavošana: izvārīt un noskalot ar vēsu ūdeni makaronus, visu sajaukt. Var vēl likt vistas vai tunča gabaliņus, var sīpolus un noteikti vēl kaut ko.

Un pavisam nezesonāls deserts- bet nu atkal vadījos pēc tā, kas ir mājās.
Vaniļas biezpiena krēms, banāni, cepumi "Dāmu pirkstiņi"


5 komentāri:

  1. Aizpērnās brūklenes no saldētavas saputoju ar kefīru/vai jogurtu (neatceros), gan ar diezgan krietnu cukura piedevu - sanāca viens no lieliskākajiem kokteiļiem/smūzijiem, tiešām biju pārsteigta,ka nemaz nejutu rūgtumu.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, Baiba, protams, ka tā arī ir, tikai man konsekventi katru gadu brūklenes paliek līdz vasarai, bet saldētava- maza:)) Bet nu izmantosana kokteilī - tuvākajos plānos.

      Dzēst
  2. He-hē, labais! :) Jā, man arī reizēm tik ļoti patīk neiet uz veikalu un iztikt ar to, kas jau ir. Tiešām bonuss ir tad, ja atrod kaut ko garšīgu, piemēram gailenes. Super!
    Un par makaroniem, kas izskatās kā rīsi, tieši tikko sestdien kāzās ēdu supergaršīgus salātus ar tieši šiem "risoni" makaroniem. Tie bija izvārīti ar gurķmeiju (dzeltena krāsa bez piegaršas), tad haricot verts pupiņas un sugar snap pupinas, laikam vēl redīsi un tomāti, un garšvielu eļļa. Vēl otrajā dienā par šiem salātiem domāju, izcili garšīgi.
    Nu tad - par tīriem pieliekamajiem un saldētavām :)!
    Ieva

    AtbildētDzēst
  3. Ieviņ, kādas ir tās pupiņas ar skaistiem nosaukumiem? Tās ir pākšu vai tādas kā cūku?

    Es sasniedzu fantastiskus rezultātus saldētavas atbrīvošanā. Tvaicēju visas sen aizmirstās sviesta pupiņas, ar drūmu apņēmību cepu pagājušā gada gailenes un pat sabēru brūklenes no trim pustukšiem maisiņiem vienā civilizētā konteinerī (no tā gan noguru un zaudēju par tām interesi:))

    Un biju pārlaimīga dziļumos atrast smilšu mīklu! 2 kūkas bez liekām darbībām!

    AtbildētDzēst
  4. "... ar drūmu apņēmību..." :))))
    Haricot verts laikam ir zaļās kāršu pupiņas, zviedri tā arī raksta, haricot verts - slaidas zaļas pākstis, tādi mēdz būt arī konservi. Sugar snap peas laikam ir cukurzirņi? Jo ēd ar visu pāksti un tie zirnīši vēl ir ļoti maziņi.
    Ieva

    AtbildētDzēst