svētdiena, 2013. gada 27. oktobris

kabaču-biezpiena pankūkas

sakiet man, draugi, kā latviski sauc nevis lielās pankūkas, plānās, bet to, ko krieviski sauc оладушки? Pankūciņas? Plāceņi?
Nu, jebkurā gadījumā- tas ir garšīgi un ātri. Autors arī saka, ka var cept mafinu formiņās- tad būs arī maksimāli veselīgi.
Recepte- arx0nt.livejournal.com
Vajag:
2 vidēji cukini, sarīvēt un kārtīgi nospiest lieko šķidrumu
2 olas
1 TK sāls
1/2 TK cepamā pulvera
1/3 gl biezpiena vai rikotas
1/2 gl miltu
dilles vai sīpolloki, sasmalcināt
eļļa cepšanai
es vēl teiktu, ka noderēs papīra dvieļi- es ļoti reti kaut ko cepu eļļā, man liekas nepieciešami izceptās pankūciņas vispirms likt uz tiem
Gatavošana:
Visu sajaukt, likt pa vienai ĒK uz pannas ar uzkarsētu eļļu, apcept katru pusi pāris minūtes. Vai arī- likt mafinu formiņās (2/3 no apjoma) un cept 180 C kādas  25-30 minūtes
Iespaidi: loti, ļoti garšīgi. Man patīk sataisīt lielu trauku ar mīklu un tad pāris dienas var cept visās ēdienreizēs:)

7 komentāri:

  1. Izskatās TIK garšīgi!
    O, mīkla var stāvēt ledusskapī vairākas dienas?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ieviņ, un pat ar krējumu:)))

      Es vienmēr taisu mīklu 2-3 dienām, kāpēc gan nē? Konkrēti šo pankūciņu mīklu izmantoju 2 dienas.

      Dzēst
  2. Tik garšīgi nobildēts! Man liekas,ka mūsmājās šī recepte jāreizina ar divi. :)
    Evita

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies, Evita! No šī daudzuma sanāk 2 lielas porcijas. Man, katrā ziņā, sanāca- jo īsti nevar saprast, ko autors domā ar "vidējiem cukini".

      Dzēst
    2. :)) Sanāca smiekli par tiem cukini.Tas veikala standartiņš neder?Tie ir par mazu?
      Evita

      Dzēst
    3. Nu redzi, šī recepte ir no maskavieša bloga, varbūt viņiem ir citi vidējie??)))

      Dzēst