bez cukura un praktiski bez taukvielām. Turklāt mans mīļākais formāts- divu padzīvojušu banānu utilizēšana. Manā mājā šādi banāni bieži vien aizkavējas, jo līdz ar pirmo melno punktiņu es vairs tos neēdu un tad tie dzīvo... mūžīgi.
Recepte- Натуля, cookschool.ru
Vajag:
2 pārgatavojušies banāni
2 ĒK eļļas
2 ĒK medus
1 glāze riekstu un/vai žāvēto augļu (man- 2/3 riekstu, 1/3 žāvēto dzērveņu)
100 g miltu ar 1 TK sodas (man- cepamais pulveris)
100 g auzu pārslu (ātro)
vaniļa (TK esences vai cukura vai 1/2-1 pāksts saturs)
sezams
Gatavošana:
Kārtīgi samīcīt ar dakšu banānus, pieliet elļu, pielikt medu, vaniļu, apmaisīt. Samalt riekstus- sīki vai ne pārak, pielikt banānu maisījumam visu pārējo. Mīkla būs lipīga. Tad ar slapjām rokām veidot bumbiņas, saplacināt, apviļāt sezamā, likt uz plāts ar cepamo papīru. Cept 180 C 25 minūtes. Atdzesēt.
Iespaidi: pirmajā dienā izcili, nākamajās kļūst mīkstāki un banānaināki. Bērns sajūsmā. Cepu jau 3 reizes:)
Vēl šāda tipa cepumi-
auzu cepumi ar banānu
auzu cepumi ar šokolādi, banānu un dzērvenēm (mani vismīļākie)
Ļoti laba recepte!Paldies!Atzīšos,ka savulaik meklējot tieši cepumu receptes atradu Tavu blogu. :)
AtbildētDzēstJa man neapēdās banāni,es tos sagriežu gabaliņos un sasaldēju,no sasaldētiem banānu gabaliņiem un ogām taisu ātro,viltoto saldējumu vai kokteili.
Evita
Jā, šī tiešām ir laba recepte- tās autore ļoti strikti ievēro gavēņus un tāpēc es bieži noskatos veģetāras un ļoti praktiskas receptes.
DzēstBanānus nekad neesmu saldējusi, taču dzirdēju, ka tā dara, paldies par atgādinaājumu!