trešdiena, 2013. gada 16. oktobris

siera- sīpolu kūka

vienkārša un ļoti garšīga kūka, garšos arī tiem, kam lieli sīpolu daudzumi parasti negaršo. Mēs gan pie tādiem nepiederam:)
Recepte- Натуля, cookschool.ru.
Vajag (formas diametrs 23 cm):
1 glāze miltu
125 g auksta sviesta
3 ĒK krējuma
0.5 TK sodas (dzēst ar etiķi)*
3 lieli sīpoli
200 g siera, sarīvēt
3 olas
oregano, pipari, sāls (nedaudz)
Gatavošana:
1. Sarīvēt aukstu sviestu pa tiešo miltos, pielikt sodu, ar rokām sajaukt līdz lielām drupačām, pielikt krējumu, ātri un ne pārāk rūpīgi izveidot mīklu. Nepārmīcīt- lai nesāktu kust un nekļūtu sīksta- galvenais, lai kaut cik turas kopā. Izveltnēt un ieklāt vai vienkārši ar rokām likt cepamajā formā (kur ielikts cepamais papīrs), veidojot pamatu un maliņas.Es mīklu lieku ar cepamā papīra gabalinu, lai pārmērīgi nesaskartos ar siltajām rokām .
Novākt ledusskapī, kamēr tiek gatavots pildījums.
2. Sīpolus sagriezt pusgredzenos, apsautēt minimālā daudzumā sviesta, kamēr mīksti un nedaudz caurspīdīgi (bet ne brūni:))
Atdzesēt sīpolus, sajaukt ar olu un sieru, rūpīgi samaisīt, liet uz mīklas.
3. Cept 180 C, kamēr smuki zeltainbrūni sacepsies (kādas 20 minūtes).
Komentāri:
*aizvietoju ar cepamo pulveri.
Var pa virsu likt tomātu šķēles un pārkaisīt ar oregano.
Iespaidi: ļoti laba, sulīga kūka, ideāla gan otrajā, gan trešajā dienā.


4 komentāri:

  1. O, jā! Sīpolu pīrāgs, es arī līdzīgu esmu cepusi, un bija ļoti garšīgs. Man kaut kur ir arī recepte sīpolu pīrāgam ar alu.
    Super rudens ēdiens! Paldies, ka atgādināji!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. es taisos pamēģināt to citās variācijās. Ar brokoļiem. Puraviem. Bez mīklas. Mafinu foriņās.

      Dzēst
    2. Un tad uzraksti otčotiņu, ja? :)

      Dzēst