Recepte ar konkrētām proporcijām- absolutsed blogā, es vairāk vai mazāk visu taisīju uz aci, kāpostu bija vairāk, eļļas- mazāk, nedaudz ūdeni pielēju, pāris TK.
Ļoti lapa ideja ir pesto bez siera, ne vienmēr vajadzīga tā smagnējā klasiskā garša.
Pesto sanāk pa 3 minūtēm- svaigs, vienkāršs, smaržo pēc visiem augiem un dārzeņiem kopā un neviena konkrēti.
Vajag:
nelielas keila lapas bez kātiem (man- kādas 6-7)
indijas rieksti (sauja)
EV eļļa (pāris ĒK)
sāls, pipari
ķiploks (1 daiva)
ūdens (pāris TK)
Gatavošana: visu rūpīgi sablenderēt.
Tomātu-keila pesto uzkoda
Un tad to var smuki uzlikt uz tomātu ripas, pa virsu- izvārītas cūku pupas (vai svaiga siera/brinzas/fetas gabaliņš, garšaugs, gurķa šķēle vai vēl nez kas) un būs glīti un ļoti garšīgi. Un AUKSTI!Sparp citu, tajā pašā Ilzes blogā arī par cūku pupu vārīšanu. Manuprāt, tā vārot, pupas nedaudz zaudē garšas (vai smaržas?) ziņā, toties iegūst skaistuma un ērtuma ziņā. Un arī viegluma.
Vēl citi pesto manā blogā-
ceptas paprikas un pētersīļu pesto
pētersīļu-lazdu riekstu pesto
Šo komentāru ir noņēmis emuāra administrators.
AtbildētDzēstEvita!! Es nejaushi nospiedu kaut ko citu, vēloties Tev atbildēt- un izdzēsu!! To es gan negribēju! Jā, uzkoda ir ļoti glīta, taču man liekas, ka cūku pupas tai nav galvenais. Var keila pesto uz tomāta ripām vienkārshi uzlikt, var ka virsu uzlikt kaut ko citu, varbūt redīsa shķēles... bazilika lapu...varbūt vārītas kukurūzas pāris graudiņu. Tam cūku pupām jau vairak struktūras, kā garshas.
DzēstVariēt jau var,es keila pesto uzliku uz cepeškrāsnī ceptām saldā kartupeļa šķēlītēm,pa virsu dažus turku zirnīšus.Bet Tev tik garšīga fotogrāfija sanākusi,ka uzsita smeķi tieši uz cūku pupām. :)
DzēstEvita