ļoti vienkārši pagatavojams, veselīgs un garšīgs veģetārais ēdiens. Nu, no īdeāla veselīguma to šķir tortilju sastāvs. Tas ir ļoti apšaubāms. Bet nu dažreiz var. Turklāt pastāv alternatīvas- "Zaļajā govī" esmu redzējusi bio-eko tortiljas, savukārt jebkurā lielveikalā pieejams lavašs vai arābu plāceņi, kuru sastāvs ir nesalīdzināmi labāks.
Vajag (4 burrito)
1.5 kārba sarkano konservēto pupiņu
1 sarīvēts burkāns
1 sagriezts sīpols
2 ĒK tomātu mērces
pusTK eļļas
1/3 TK asā čili pulvera
4 tortiljas
liela sauja rīvēta cietā siera (man- Valio Forte)
Gatavošana:
Katliņā uzkarsēt eļļu, uz mazas uguns apsautēt sīpolu ar burkānu un čili kādas 5 minūtes, tad pielikt pupiņas un tomātu mērci, sautēt vēl dažas minūtes (viss ir gatavs, kad gatavi burkāni).
Likt dažas ĒK sautējuma uz tortiljas, dāsni pārkaisīt ar sieru, satīt, likt cepamajā formā (to iepriekš pārziest ar eļļu). Pārkaisīt ar sieru arī pa virsu, cept 180 C 10 minūtes. Ēst ar jebkuru mērci-tomātu, čili, krējuma vai vienkārši krējumu:)
Protams, te var eksperimentēt- zaļumi (petersīļi, kinza), kumīns, kukurūza, tomātu šķēles, avokado, rukola,...
Noteikti iesaku pievienot pildījumam sierāboliņa pulveri un nedaudz kumīnu, tas piešķirs meksikānisko smaržu. Un garšu.
AtbildētDzēstMūsmājā šo pildījumu (es vēl pievienoju arī smalki sagrieztu selerijas kātu un smalcinātus tomātus) ēdam vienkārši no bļodiņas kopā ar kukurūzas čipsiem. ņammm... :)
Dace, paldies! Sierāboliņsh un kumīns vispār ir ļoti labs savienojums! Vienīgi- tās ir garshvielas, kuras neēd mans bēnrs, tas arī nosaka to neesamību it kā meksikāņu ēdienā:))
Dzēst