Vajag (20 cm diametra formai):
12 ĒK* kafijas maļamajā mašīnā samaltu auzu kliju (bez fanātisma, 4-5 sekundes)
3 olas
2 lielas, ļoti pilnas ĒK krēmveida biezpiena
2 striķētas TK cepamā pulvera
3-4 saule kaltēti tomati eļļā, sagriezt
pusTK kaltēta timiāna
no sevis vēl lieku 2 ĒK maltu grauzdētu ķirbja sēklu
no sevis vēl lieku 2 ĒK maltu grauzdētu ķirbja sēklu
Gatavošana:
Olas rūpīgi sajaukt ar biezpienu, pievienot visu pārējo. Mīklai jābūt zaptes konsistencē. Likt formā, kas izklāta ar cepamo papīru, cept 180 C** 20 minūtes.
Komentāri:
*es lieku 14 pilnas ĒK
**receptē 200 C, mana cepeškrāsns 200 grādos atstāj tikai ogles:)
ja vien klijas ir bioloģiskās, tad ir lieliski!
AtbildētDzēstja? ar auzām kaut ko īpashi baisu dara parastajā audzēshanas procesesā? es pērku tās, uz kurām ved links- skandināvu vai vācu, gan jau viņi kaut cik kontrolē lietas:) Bet, protams, bioloģiskās tikai paaugstinās shīs maizes vērtību.
DzēstNu ,manuprāt jau visus graudaugus ar Raundapu "pabaro"pirms novāc... nezinu, bet kopš pastrādāju laiku ekoproduktu veikalā, parastajiem graudaugiem vairs īpaši neuzticos... lai arī pirms pensijas esmu spiesta pirkst parastos (:
DzēstForma izklāta ar cepamo pulveri?
AtbildētDzēstPaldies!:))) Izlaboju.
DzēstCik biezā kārtā liek?
AtbildētDzēstArta, kā jau minēju- 20 cm forma. Tajā visu mīklu, attiecīgs arī būs biezums. Nu... īkshķa dziļums, varētu būt)))
Dzēst