sestdiena, 2015. gada 3. oktobris

auzu kliju maize

šo recepti aizguvu no savas draudzenes, kura to, savukārt, aizguva no Dikāna diētas. Sanāk tāda kēksveidīga diezgan plakana maize, kuru var pēc atdzišanas ērti sagriezt kārtās. Veselīguma iemiesojums- nekādu miltu, tikai tīras auzu klijas (tātad- šķiedrvielas un vēlreiz šķiedrvielas). 
Vajag (20 cm diametra formai):
12 ĒK* kafijas maļamajā mašīnā samaltu auzu kliju (bez fanātisma, 4-5 sekundes)
3 olas
2 lielas, ļoti pilnas ĒK krēmveida biezpiena
striķētas TK cepamā pulvera
3-4 saule kaltēti tomati eļļā, sagriezt
pusTK kaltēta timiāna
no sevis vēl lieku 2 ĒK maltu grauzdētu ķirbja sēklu
Gatavošana:
Olas rūpīgi sajaukt ar biezpienu, pievienot visu pārējo. Mīklai jābūt zaptes konsistencē. Likt formā, kas izklāta ar cepamo papīru, cept 180 C** 20 minūtes.
Komentāri:
*es lieku 14 pilnas ĒK
**receptē 200 C, mana cepeškrāsns 200 grādos atstāj tikai ogles:)

7 komentāri:

  1. ja vien klijas ir bioloģiskās, tad ir lieliski!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. ja? ar auzām kaut ko īpashi baisu dara parastajā audzēshanas procesesā? es pērku tās, uz kurām ved links- skandināvu vai vācu, gan jau viņi kaut cik kontrolē lietas:) Bet, protams, bioloģiskās tikai paaugstinās shīs maizes vērtību.

      Dzēst
    2. Nu ,manuprāt jau visus graudaugus ar Raundapu "pabaro"pirms novāc... nezinu, bet kopš pastrādāju laiku ekoproduktu veikalā, parastajiem graudaugiem vairs īpaši neuzticos... lai arī pirms pensijas esmu spiesta pirkst parastos (:

      Dzēst
  2. Forma izklāta ar cepamo pulveri?

    AtbildētDzēst
  3. Atbildes
    1. Arta, kā jau minēju- 20 cm forma. Tajā visu mīklu, attiecīgs arī būs biezums. Nu... īkshķa dziļums, varētu būt)))

      Dzēst