Ķirbja granola
recepte- arx0nt.livejournal
Vajag (tase=250 ml):
2 tases pilngraudu auzu pārslu (ne ātrās-sīkās!)
1/4 tases neceptu mandeļu, rupji sakapāt ar nazi
1/4 tases kaltētu dzērveņu, nomazgāt un nožāvēt
1/4 tases ķirbja sēklu
1/2 tases ķirbja biezeņa (izcept ķrbja šķēli, samalt)
3 ĒK brūnā cukura (es liku 2 nepilnas)
1 ĒK kļavu sīrupa vai medus
1 ĒK sviesta
1 TK malta kanēļa
1/4 TK malta ingvera
1/8 TK maltu krustnagliņu
1/8 TK sāls
Gatavošana:
Uzkarsēt cepeškrāsni līdz 150-160 C.
Izkausēt sviestu, sajaukt ar medu un ķirbja biezeni.
Atsevišķā traukā sajaukt auzu pārslas, riekstus, sēklas, garšvielas, cukuru, sāli.
Sajaukt abus maisījumus. Akurāti ieberzēt ar rokām, nesavainojot pārslu struktūru. Masa būs nedaudz salipusi, tas ir normāli:)
Akurāti izklāt maisījumu uz paplātes ar cepamo papīru. Likt cepeškrāsnī. Pēc 15 minūtēm apmaisīt. Cept vēl 15-20 minūtes, pāris reizes apmaisīt. Izņemt, kad granola būs skaisti zeltaina un smaržīga. Sajaukt ar dzērvenēm un atstāt atdzist uz paplātes. Pēc 10 minūtēm vēl apmaisīt.
Ēst ar bezpiedevu jogurtu (pienu, kefīru)
Komentāti: granola ir mīkstāka par veikalā nopērkamo- medus, ķirbis tomēr. Man tas ļoti patīk. Garša burvīga, smarža- kā svētkos.
nu tas izklausās TIK garšīgi! paldies par recepti, noteikti izmēģināšu.
AtbildētDzēstjā, tas patiešām ir ļoti garšīgi! Vakar sataisīju uz darbu- astoņos no rīta iebēru konteinerī, pārlēju ar bezpiedevu jogurtu un tad pēc vieniem, kad ēdu, kas viss bija tāds kā granolas krēms- šausmīgi labs!
AtbildētDzēstAnita, atskaitos- granola ir uztaisīta, pagaršota un atzīta par ļoti labu esam! :))
AtbildētDzēstSavādāk veikalā pirktie musli man arī ir par saldu un cietu, un nevaru arī visu mūžu ēst brokastīs tikai IKI nopērkamās kliju pārslas :))))
Aija, priecājos, ka patika! Šovakar vai rīt ielikšu nākamo granolu.
AtbildētDzēstKas ir Iki kliju pārslas? arī gribu!
Iki lielveikalā es pērku tādas kliju pārslas, pārdod vienā stendā ar visām sausajām brokastīm un musli. Nav saldas, garšo aptuveni kā rupjmaize, tikai mazliet maigākas, pēc skata un formas kā parastās kukurūzas Kornfleiks pārslas izskatās, tikai brūnas...
AtbildētDzēstpaldies! mazajā Iki pie mājām nebija, meklēšu tālāk:)
AtbildētDzēstAnita,
AtbildētDzēstLiels paldies par recepti! Kā vienmēr, viss sanāca ļoti garšīgi!
Vienīgais jautājums, cik ilgi var glabāt to granolu? Vai ir jāglabā ledusskapī?
prieks dzirdēt, ka garšoja!
DzēstUzglabāt vajadzētu skārda burkā ar ciešu vāku. Es nekad nelieku ledusskapī, taču man ir visai vēsa virtuve. Cik ilgi... nu nez, pāris nedēļu noteikti var. Smarža kļūs intensīvāka. Ja burka nav metāla/nav hermētiska, granola var kļūt mīkstāka vai sakust, to nevajadzētu.