Īstenībā, protams, sacepums, bet tik smuks un tik sen es neko tādu netaisīju- lai ir pīrāgs, ja neiebilstat.
Vajag:
1 kg kartupeļu (ziemas-proti, nomizojot paliek 750 gr)
4 olas
250 g vājpiena rahka biezpiena (vai cita vājpiena, samalta ar blenderi)
1/2 buntes diļļu (vēl par agru, bet man piemājas veikalā tirgo dilles no Gruzijas)
100 ml saldā krējuma (10%)
sāls, pipari,
sauja rīvēta siera (man- Džiugas)
Gatavošana: kartupeļus nomizot, sagriezt šķēlēs, izvārīt (apm.5-6 min), rūpīgi notecināt. Kamēr kartupeļi dziest, sakult ar dakšu olas ar biezpienu, saldo krējumu, pusi siera, sāli, pipariem, sakapātam dillēm.
Pievienot maisījumu kartupeļiem.
Likt 20 cm diametra viegli iesviestotā pannā, pārkaisīt ar pārējo sieru, cept 180 C kamēr skaisti zeltain-brūns.
Iespaidi: labs arī auksts, ņēmu uz darbu. Var, protams, nevis kartupeļus, bet puķkāpostus, brokoļus.
Pilnīgi mistiski, ka neatradu šeit savu iecienīto kabaču-vistas pīragu ar biezpienu, noteikti ielikšu, vēl jo vairāk esmu to ieplānojusi drīz gatavot.
Ui cik smukas, saulainas bildes! Un tikko ievēroju, ka jauna bilde arī bloga sākumā, skaisti! :)
AtbildētDzēstKas tie par dīgstiem?
Ieva
paldies! Tādas dienas- saulainas, tad jau ziepjutraukam renesanse iestājas:)
DzēstBilde no Botaniskā dārza, tur vesela plantācija šo augu (tas gan vēlak, pēc kādas nedēļas)
Rukolas dīgsti.
O, rukolas dīgsti, tiešām? Ir veikalā, vai varbūt var vienkārši izaudzēt pats?
AtbildētDzēstIeva
Ieviņ, ja esi dvēselē dārzniece un tev ir kaut cik saulainas palodzes- domāju, ka var gan. Es pērku, man nav izredžu, man gaismas nav vispār.
DzēstKur palika saldais krējums? :)
AtbildētDzēstOj. Tūlīt atgriezišu kur nākas:) Turpat vien palika, pie visa pārējā:)
Dzēst