otrdiena, 2013. gada 7. maijs

kartupeļu-biezpiena sacepums/pīrāgs

Īstenībā, protams, sacepums, bet tik smuks un tik sen es neko tādu netaisīju- lai ir pīrāgs, ja neiebilstat.
Vajag:
1 kg kartupeļu (ziemas-proti, nomizojot paliek 750 gr)
4 olas
250 g vājpiena rahka biezpiena (vai cita vājpiena, samalta ar blenderi)
1/2 buntes diļļu (vēl par agru, bet man piemājas veikalā tirgo dilles no Gruzijas)
100 ml saldā krējuma (10%)
sāls, pipari,
sauja rīvēta siera (man- Džiugas)
Gatavošana: kartupeļus nomizot, sagriezt šķēlēs, izvārīt (apm.5-6 min), rūpīgi notecināt. Kamēr kartupeļi dziest, sakult ar dakšu olas ar biezpienu, saldo krējumu, pusi siera, sāli, pipariem, sakapātam dillēm.
Pievienot maisījumu kartupeļiem.
Likt 20 cm diametra viegli iesviestotā pannā, pārkaisīt ar pārējo sieru, cept 180 C kamēr skaisti zeltain-brūns.
Iespaidi: labs arī auksts, ņēmu uz darbu. Var, protams, nevis kartupeļus, bet puķkāpostus, brokoļus.
Pilnīgi mistiski, ka neatradu šeit savu iecienīto kabaču-vistas pīragu ar biezpienu, noteikti ielikšu, vēl jo vairāk esmu to ieplānojusi drīz gatavot.

6 komentāri:

  1. Ui cik smukas, saulainas bildes! Un tikko ievēroju, ka jauna bilde arī bloga sākumā, skaisti! :)
    Kas tie par dīgstiem?
    Ieva

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. paldies! Tādas dienas- saulainas, tad jau ziepjutraukam renesanse iestājas:)
      Bilde no Botaniskā dārza, tur vesela plantācija šo augu (tas gan vēlak, pēc kādas nedēļas)
      Rukolas dīgsti.

      Dzēst
  2. O, rukolas dīgsti, tiešām? Ir veikalā, vai varbūt var vienkārši izaudzēt pats?
    Ieva

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ieviņ, ja esi dvēselē dārzniece un tev ir kaut cik saulainas palodzes- domāju, ka var gan. Es pērku, man nav izredžu, man gaismas nav vispār.

      Dzēst
  3. Kur palika saldais krējums? :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Oj. Tūlīt atgriezišu kur nākas:) Turpat vien palika, pie visa pārējā:)

      Dzēst